Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Bronzéremek a japán Világkupáról

Szerző: matsz - 2016-04-05 17:40:12


Hegyi Dóra és Bali Dániel folytatta menetelését az aerobikosok Világkupa-sorozatában, miután az idény első Vk-ján a franciaországi Aix les Bains-ban több érmet is begyűjtöttek, most a japán Suzuki Világkupán is újabb medáliákat szereztek.

Hegyi Dóra és Bali Dániel a 2016-os Suzuki Aerobik Világkupán

Tokióban Bali Dániel szerepelt a legjobban, aki egyéniben a harmadik helyen kvalifikálta magát a döntőbe, ahol sikerült is ezt a pozíciót megtartania, és 21.700 ponttal a dobogó harmadik fokára állhatott. Hegyi Dórával oldalán szintén bronzérmet gyűjtött be, a vegyespárosok küzdelmében ugyanis a világranglistát vezető magyar duó 20.600 ponttal a harmadik helyen végzett. Ugyanez a bravúr nem sikerült Hegyinek egyéniben, 20.050 pontja a kilencedik pozíciót hozta, Mazács Fanni pedig 19.100 ponttal a 13. helyen végzett.

Kovács Judittól, a Flex-HD SE edzőjétől megtudtuk, hogy az év első francia Világkupája már jelezte ezt a kiváló formát, hiszen a Világjátékok-győztes versenyzők ott is dobogóra állhattak, a páros arany, míg Bali ezüstérmes lett. Franciaországban Open viadalra is sor került, ahol a magyar utánpótlás is kitett magáért. A döntőben győzött a Flex-HD SE – Óbudai WDSE vegyes junior csapata Bökönyi Klaudia, Hajdú Kata, Magyar Anna, Ökrös Janka, Ötvös Panna összeállításban, Major Adél, Ötvös Panna és Szász Nóra trióban, valamint a Vasas SC UP3 korú vegyes párosa Nádudvari Milla és Nádudvari Patrik. Második lett a Gellén Zsófi, Görgényi Ilona, Ruzicska Vanessza, Simon Zsófia, Szőke Csenge alkotta Flex-HD – Óbudai WDSE UP2-es vegyes csapata, a triók versenyében pedig Gellén-Ruzicska-Simon hármasa harmadikként zárt.

2016 áprilisi hírek

Hírarchívum