Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Magyarok a középmezőnyben

Szerző: matsz - 2016-04-05 17:47:05


A középmezőnyben végeztek a magyar gumiasztal válogatott tagjai a spanyolországi Valladolidban rendezett Európa-bajnokságon.

Vámos Éva szakágvezető tájékoztatása szerint a kontinensviadalon 29 ország több mint 300 versenyzője szerepelt, a magyarok csak egyéni kategóriában indultak. A hölgyeknél a felnőttek között Csánicz Laura a 39. helyen végzett 76.545 ponttal, a férfiaknál Vincze Ákos a 44. (92.450), míg Juhász Zsolt a 48. (89.240) lett. A junioroknál most indult először Eb-n Rozs Viki, aki 44.-ként zárt 80.650 ponttal. A gumiasztalosoknak a selejtezőben kétszer tíz elemet kell bemutatnia, és ez volt már a második alkalom, hogy egy külön berendezéssel a repülési időt is pontozták, ez adta ki a pontszám egyharmadát. E mellett nehézségi és kiviteli pontszámból adódik össze a végeredmény, és a legjobb nyolc versenyző jut be a döntőbe. A szakágvezető arról is beszámolt, hogy több olimpikon is elvérzett a selejtezőben, aki ugyanis hibázik, az nem folytahatja tovább az elemek bemutatását, ehhez képest valamennyi magyar gumiasztalos végigvitte az elemeket.

A magyarok legközelebb júniusban utaznak nemzetközi versenyre, addig hazai megmérettetés is vár rájuk.

Vámos Éva, gumiasztal szakágvezető:
Elégedett vagyok a magyarok eredményeivel, a körülményekhez képest mindenki jól felkészült, és azt mutatta be, amit tudott. Rozs Vikinek ez volt az első Eb-je, Csánicz Laurának pedig az első felnőtt versenye, úgyhogy ehhez képest is jól teljesítettek. Ráadásul nekünk még nincs time of flight berendezésünk, és a termeink sem mindig elég magasak a megfelelő gyakorláshoz, legalább 15-20 méteres belmagasságra lenne szükség. Tehát ha ezt is figyelembe veszem, akkor csak dicséretet érdemel a magyar csapat. A rutinos Juhász Zsoltnak ez volt az utolsó világversenye, edzőként folytatja pályafutását.

2016 áprilisi hírek

Hírarchívum