Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Megvan a női olimpiai kvóta is!

Szerző: matsz - 2016-04-18 20:21:28


A férfiakhoz hasonlóan a magyar női tornászok, Kovács Zsófia és Makra Noémi is megszerezte az egy darab magyar olimpiai kvótát a tornászok riói tesztversenyén.

A Nemzetközi Torna Szövetség hivatalos olimpiai kvalifikáltakat tartalmazó listája szerint mindkét magyar tornász azon a ponthatáron belül van, amely még kvótát ér az olimpiára, Kovács 54.399 pont, Makra 51.933 pont. A magyarok azonban csak egy kvalifikációt kaphatnak, tehát vagy Kovács vagy Makra léphet a szerekhez az ötkarikás játékokon. Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkárának tájékoztatása szerint a MATSZ elnöksége tesz majd javaslatot a Magyar Olimpiai Bizottságnak az egy magyar női indulóról, a végső döntést a MOB hozza meg.

A magyarok közül még Hidvégi Vid érdekelt a tesztversenyen hétfőn, a lólengés döntőjében.

Kovács Zsófia:
Nagyon örülök, hogy megvan a kvóta, de bevallom őszintén én már vasárnap sejtettem a pontszámom alapján. Az egyéni összetett 14. helyem is nagy örömmel tölt el, nem számítottam rá, hogy életem első nagy nemzetközi felnőtt öszetett versenyét, a tesztversenyt ilyen jó eredménnyel zárom. A mai nap már a kikapcsolódásé, megnézzük Riót.
Makra Noémi:
Reggel már 7 óra után fent voltam, azonnal megnéztem a hivatalos oldalt, mert tudni akartam, hogy sikerült-e a kvóta. Nagyon megörültem, amikor megláttam, hogy az én pontszámom is kvótát ér, mert őszintén szólva nem számítottam rá. Persze titkon reméltem, hogy elegendő lesz a pontszámom, hiszen négy év kemény munka áll mögöttem, igaz, hogy az utóbbi időszakban a térdsérülésem sok mindent befolyásolt. Most már én is nyugodtan töltöm el Riót megismerve ezt a napot, a verseny után egyébként az óceánt is kipróbáltuk, nagyon élveztük.
Draskóczy Imre, szövetségi kapitány:
Egész éjjel fent voltunk a főtitkárral, és számolgattuk, hogy mindkét magyar versenyzőnek meglesz-e a kvótás pontja. Amikor a FIG kiadta a hivatalos listát, nagyon megörültünk. Erre számítottam, sikerült a két női kvótás pontszám. Az olimpia előtt még egy nagy verseny, az Európa-bajnokság vár a lányokra, utána szeretném véglegesíteni, hogy ki lesz az olimpiai induló. Ha hazaérünk, Noémire egy gyors rehabilitáció is vár a térde miatt.
Altorjai Sándor, csapatvezető:
Ahogy a férfiaknál, úgy a nőknél is ugyanazt tudom mondani: amiért jöttünk, az megvan, az olimpiai kvóta. Mindkét versenyző megszerezte a kvalifikációt érő pontszámot, ebből az egyik tornász utazik az olimpiára. Talán arra nem is számítottunk, hogy Zsófi ilyen jó teljesítményt nyújt, és például saját fordulóját megnyeri. Noémi esetében sajnos a térde miatt benne volt a rontás, 2 hete még azt hittük, el sem tud utazni, így örülök, hogy neki is meglett a kvótás pontszám.

2016 áprilisi hírek

Hírarchívum