Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Hidvégi-bronz a tesztversenyen lólengésben

Szerző: matsz - 2016-04-18 20:37:12


Hidvégi Vid bronzérmet szerzett a tornászok riói tesztversenyének lólengés döntőjében.

Az olimpiai 8. helyezett Hidvégi a selejtezőből az 5. pozícióban jutott be a döntőbe, ahol utolsónak szólították. Egészen az ötödik versenyzőig a melegítőteremben készült, és amikor visszatért a csarnokba, elmondása szerint akkor sem figyelte a többi tornász gyakorlatát, csak a saját szereplésére koncentrált. A 6.6-os kiindulójú bemutatóját adta elő, amely egészen a leugrásig jól sikerült, ott azonban hibázott, emiatt kiindulója is kevesebb lett (6.2). Végül 14.700 pontot kapott, amely a bronzérmet jelenetett számára Rióban.

Hidvégi Vid:
Nem voltam boldog, amikor leugrottam a szerről, mert tudtam, hogy elrontottam a végét. Bevallom őszintén, nem is számítottam rá, hogy érmes leszek, így nem is figyeltem a kivetítőn a pontszámot. Edzőmtől tudtam meg, hogy meglett a bronz, amelynek természetesen nagyon örülök, az persze kicsit bosszant, hogy nem lett hibátlan a gyaki. Az az igaság, hogy így a kvótaszerző tesztverseny végére eléggé elfáradtam, sokat kivett belőlem fizikailag és mentálisan is, most többször kellett korrigálnom, az utolsó vándornál pedig már alig kaptam levegőt. Persze nagyon örülök a harmadik helynek, hiszen a világversenyeken negyedik vagy ötödik pozícióban végeztem az elmúlt időszakban.
Laufer Béla, Hidvégi edzője:
Nagy idegi harc volt ez a riói tesztverseny, a végére elfáradtunk. Az éremmel elégedett vagyok, de a gyakorlattal nem, Vid a végén hibázott, és tudom, hogy fejben is elfáradt. Nagy örömmel fotóztam tanítványomat a dobogón, hiszen régen volt erre példa, hogy világversenyen bronzérmes lett. A célt teljesítettük, amiért jöttünk, megvan a kvóta, az érem pedig hab a tortán.

Hidvégi Vid bronzérmes a riói tesztversenyen


Hidvégi Vid bronzérmes a riói tesztversenyen


Hidvégi Vid bronzérmes a riói tesztversenyen


Hidvégi Vid bronzérmes a riói tesztversenyen


Hidvégi Vid bronzérmes a riói tesztversenyen

2016 áprilisi hírek

Hírarchívum