Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Hivatalos a tonászok olimpiai kvótája

Szerző: matsz - 2016-04-27 20:04:45


A Magyar Torna Szövetséghez megérkezett a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) hivatalos dokumentuma, mely szerint Magyarország a nőknél és a férfiaknál is megszerezte a kvótát a riói olimpiára, a Magyar Olimpiai Bizottságnak pedig hivatalosan is vissza kell igazolnia, hogy elfogadja a kvalifikációt.

Mint ismeretes, a másfél héttel ezelőtti riói tesztversenyen a férfiaknál Kardos Botond és Hidvégi Vid, a nőknél Kovács Zsófia és Makra Noémi is megszerezte az olimpiai kvótát érő pontszámot, de az ötkarikás játékokon csak egy magyar női és egy magyar férfi tornász indulhat. Kovács István, a férfiak szövetségi kapitánya jelezte, hogy nagy valószínűséggel Hidvégit jelöli, mert az olimpiai nyolcadik helyezett az elmúlt időszakban is komoly nemzetközi sikereket ért el, lólengésben világbajnoki ötödik volt, a tesztversenyen pedig a harmadik helyet szerezte meg. A végleges döntésre egyelőre még várni kell, ráadásul a kapitányok jelölése alapján a MATSZ elnöksége tesz majd javaslatot a Magyar Olimpiai Bizottságnak az egy női és az egy férfi indulóról, a végső döntést pedig a MOB hozza meg a név szerinti nevezés elküldésével.

Altorjai Sándor, a MATSZ főtitkárának tájékoztatása szerint a szövetségi kapitányok a májusi Európa-bajnokság után adják le hivatalos jelölésüket.

2016 áprilisi hírek

Hírarchívum