Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Torna: Kovácsot megállítják az utcán

Szerző: matsz - 2016-07-18 11:09:49


Az Európa-bajnoki 5. helyezett Kovács Zsófia elégedett olimpiai felkészülésével, ráadásul két szeren még sikerült újdonságokat is megtanulnia.

A kontinensviadalon felemáskorláton 5. pozícióban záró dunaújvárosi tornász tökéletesítette ezt a gyakorlatát, plusz kötőelemet tett bele, és több helyen is változtatott, ennek köszönhetően 5.9-ről 6.3-ra emelkedett kiinduló pontszáma, de a további gyakorlás függvényében még az is elképzelhető, hogy 6.4 kiindulójut tud bemutatni az olimpián. Az ugrás szintén erősödött, sikerült második ugrásként megtanulnia a Cukahara egész csavart. Gerendán és talajon nem történt változás, de a sok edzésnek köszönhetően folymatosan hibátlanul tudja bemutatni a gyakorlatokat.

Trenka János és Joó Gabriella tanítványa Dunaújvárosban napi két edzéssel készül, és elsősorban masszőri segítséget vesz igénybe, délutáni szabadidejét pedig pihenéssel tölti. Az elsőéves felnőtt mind a négy szeren bemutatkozik Rióban, ahová július 28-án utazik.

Kovács Zsófia:
Nagyon jó formában érzem magam, hasonlóan jól sikerült a felkészülés, mint az áprilisi riói tesztversenyen előtt. Naponta kétszer edzem, reggel és kora délután. A két tréning között bent maradunk a klub többi tornászával a csarnokban, ott ebédelünk, beszélgetünk, pihenünk, majd jön a délutáni gyakorlás. Teljesen magabiztos vagyok a két új gyakorlatban, a felemáskorláton és az ugrásban is, továbbá a talaj és a gerenda is jól megy. Nagyon boldog vagyok, hogy ott lehetek Rióban, fantasztikus érzés, hogy Dunaújvárosban az utcán is megállítanak, gratulálnak az Eb-sikeremhez és az olimpiai részvételhez.

2016 júliusi hírek

Hírarchívum