Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Torna: Két női bíró a nemzetközi elitben

Szerző: matsz - 2017-01-13 19:37:13


Két magyar bírónő is kiválóan teljesített a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) interkontinentális bíróképző tanfolyamán, így egy kategóriával feljebb lépett.

Gondos-Arató Orsolya és Horváth Andrea kiváló eredménnyel végezték el a FIG bírói kurzusát, amely a képzések közül a legrangosabb, ráadásul csak négyévente, az olimpiai ciklusok után szervezi meg a nemzetközi szövetség. Csak itt lehet egyes kategóriát elérni, illetve feljebb vagy lejjebb kerülni egy-egy osztályból. A vizsgára még december közepén Spanyolországban került sor, de az eredmény csak most érkezett meg a Magyar Torna Szövetségbe. Altorjai Sándor főtitkártól megtudtuk, mindkét bírónő eggyel feljebb került, vagyis a hármasból a kettes kategóriába lépett, ráadásul alig maradt el az egyestől. Az is kiderült, olyan nehéz volt a vizsga, hogy több neves nemzetközi bíró kikerült az első kategóriából.

Gondos-Arató Orsolya, nemzetközi bíró:
Mindketten nagyon boldogok vagyunk, mert ez azt jelenti, hogy bekerültünk a bírói szakma elitjébe. Az előző olimpiai ciklusban csak Kalmár Zsuzsa tartozott ide, most számunkra is megnyílt az út. Ezzel a kategóriával már a nemzetközi szakma krémjébe tartozunk, nagy lehetőségekhez jutahatunk világ- és Európa-bajnokságokon. A vizsga nagyon nehéz volt, két részből állt, volt egy elméleti és egy gyakorlati blokk, több neves zsűritag is úgy állt fel, hogy bizony alig tudta megoldani.

2017 januári hírek

Hírarchívum