Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Torna: Böczögő és Kovács Amerikában edzőtáborozik

Szerző: matsz - 2017-02-10 22:39:08


Február közepén kezdődik a női tornászválogatott két hetes edzőtábora – tudtuk meg Draskóczy Imre női szövetségi kapitánytól. A felnőtt válogatott és az utánpótlás együtt készül majd a budapesti Tornacsarnokban Böczögő Dorina és Kovács Zsófia kivételével, ugyanis a két olimpikon Texasba utazik Trenka János kíséretében, ahol találkoznak az amerikai válogatottal, és velük együtt edzőtáboroznak majd, ezen kívül egy felmérő versenyen is részt fognak venni.

A két válogatott tornász március 1-jén érkezik haza Magyarországra. Ugyanakkor a budapesti edzőtáborban a kapitány az utánpótlásnál az idén megrendezésre kerülő győri EYOF-ra, illetve a kolozsvári Eb-re való felkészülésre helyezi a hangsúlyt. Készülnek az idei versenyszezon első nagy hazai nemzetközi versenyére is, az áprilisi Matolay Emlékversenyre. Továbbá a kapitány azt is elmondta, hogy tavaly decemberhez képest a felnőtt és az utánpótlás munkáját is át kellett szervezni, mivel edzői változások történtek.

Draskóczy Imre, női szövetségi kapitány:
Az átrendezéssel kapcsolatban megnyugtató a helyzet, ugyanis sikerült megoldanunk, és építő jellegű munka kezdődött meg mindkét csapatnál. Az edzőtáborban új elemeket tanulnak majd a tornászok és célunk, hogy a kéthetes tábor végére mindenki eljusson gyakorlatszintre. Készülünk az EYOF-ra, ott Fehér Nórától várunk finálés eredményt, illetve a kolozsvári Eb-re, ahol Kovács Zsófiától felemáskorláton és gerendán, Böczögő Dorinától pedig talajon számítunk döntős helyezésre is. Makra Noémi sajnos, kézközépcsont-törés miatt nem tud versenyezni, jelenleg rehabilitációs kezelés alatt áll.

2017 februári hírek

Hírarchívum