Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Torna: Tüzes dobverők a Csillag Gálán

Szerző: matsz - 2017-02-15 10:29:30


Nagyszabású tornászünnepéllyel készül a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola a szombathelyi női torna 25. születésnapja alkalmából és Csillag Tünde 20 éves tornász-pályafutása lezárásának megünneplésére.

A „Csillag-ok” között címet kapott gála Szombathelyen, az Arena Savariában kerül megrendezésre február 25-én, szombaton 18:00 órakor, ahova 1200-1500 nézőre, a sportág szerelmeseire, rajongóira, támogatóira számítanak a rendezők. Rácz Gábortól, a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. elnökétől megtudtuk, hogy zenés, szórakoztató műsorral, koreográfiára betanult tornabemutatóval készülnek a helyi versenyzők, kicsiktől és nagyoktól egyaránt láthatunk előadásokat. Az eseményen hallhatjuk majd dr. Puskás Tivadar polgármester és dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnökének a köszöntőjét is. A rendezvény egyik különlegessége az élő dobzenére bemutatott gerenda show, felemáskorlát bemutató, air track és gumiasztal produkciók. Az est fényét tovább emeli, hogy egy-egy előadás közben lángra lobbannak Ziskó Olivér dobverői, ez pedig egy kivételes látványt és hangulatot ad a shownak.

Vízer Erzsébet, az egyesület szakosztályvezetője elmondta, a szombathelyi tornászcsalád apraja-nagyja képviselteti magát az eseményen, sor kerül az ovisok karika-, illetve az általános iskolások akrobatika előadásától kezdve egészen válogatott tornászok bemutatójáig, többek között jelen lesz az Európa-bajnokságon 8. helyezést elért csapat tagja, Divéky Luca, aki gerenda gyakorlattal készül, míg a helyiek kedvence, az ifi olimpia 6. helyezettje, Dévai Boglárka ugrást mutat be. Az olimpiai, világ és Európa- bajnok Berki Krisztián videó üzenetét is megtekinthetik a nézők, aki a melbourne-i Világkupa miatt csak így tud részt venni az eseményen.

A bemutatókkal a tornászok egyben tisztelegnek is a sokszoros válogatott, talajon Világkupa-ezüstérmes és Eb 8. helyzetett Csillag Tünde előtt, aki 20 éves eredményes pályafutását zárja le a gála keretein belül. A sportolók különböző musicalek, úgymint a West side story, Chicago, Hegedűs a háztetőn és a Macskák betétdalaira adna elő talajgyakorlatokat, hogy azzal köszöntsék pályatársukat. Végül, az est zárásaként megtekinthetjük Csillag Tünde búcsúprodukcióját is.

2017 februári hírek

Hírarchívum