Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Ritmikus gimnasztika a Szökkenő vándorban

Szerző: matsz - 2017-02-21 16:40:13


Külön műsorsorozatot kapott a májusi rg Európa-bajnokság. A budapesti kontinensbajnokságig az Ezüstgerely Különdíjas Szökkenő vándor című műsor a ritmikus gimnasztikával foglalkozik, az adások a Sport1-en, a Sport2-n és a SportM-en láthatók.

A Szökkenő Vándor ritmikus gimnasztikáról szóló különkiadása

A Szökkenő vándor házigazdája, dr. Magyar Zoltán javaslatára az előttünk álló időszakban a ritmikus gimnasztika nagyobb reflektorfényt kap. Deutsch-Lazsányi Erika, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség Technikai Bizottságának vezetője ötlete volt, hogy a Kaszala Claudia vezette Szökkenő vándor adásonként „elszökken” egy-egy klubhoz, és a válogatotthoz. A műsor az élsporton kívül kitér a ritmikus gimnasztika szabadidősportos hátországára is. A fő adások mindig a hónap 3. vasárnapján (február 19., március 19. és április 16.) láthatók a Sport1-en. Ezt követően jönnek az ismétlések a Sport2-n és a SportM-en. A ritmikus gimnasztikának még soha nem volt állandó magazinműsora Magyarországon, és nem jelent meg ilyen terjedelemben a televízióban, ráadásul a Szökkenő vándor évek óta a Sport televízió egyik legnézettebb magazinműsora, óriási presztízse van a tornászok körében, a klubok versengenek azért, hogy bekerüljenek egy-egy adásba.

A három műsor során bemutatják a ritmikus gimnasztika piramisrendszerét: ESMTK-szabaidősport, Pécs-vidéki bázis, szabadidősport és élsport, valamint MTK-élsport. A műsor készítői ennek tükrében az ESMTK-nál kezdték a forgatást, február 9-én csütörtökön, ahol többek között dr. Körmendy-Ékes Judit, Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnöke is nyilatkozott. Az adások egyébként a későbbiekben itt is megtekinthetők majd.

Az első adás ismétlései
    - február 22 – SportM - 03:30
    - február 23 – SportM - 05:30
    - február 24 – Sport2 – 10:30
    - február 25 – SportM – 09:30
    - február 26 – SportM – 13:30
    - március 02 – SportM – 11:30
    - március 04 – SportM – 21:30
    - március 06 – SportM – 0:30

2017 februári hírek

Hírarchívum