Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Torna: Berki Debrecenben

Szerző: matsz - 2017-02-28 19:21:29


Különleges látogatást tett az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián a Debreceni Egyetem Sporttudományi és Koordinációs Intézet Tornacsarnokában, ahol a Vénkerti DSE utánpótlás tornászaival találkozott.

Az olimpiai bajnok pénteken még Melbourne-ben megnyerte lólengésben a Világkupát, kedden pedig már Debrecenben az utánpótlás tornászokat látogatta meg. Lakatos István, a Vénkerti DSE edzőjének tájékoztatása szerint a több mint 30 tornászpalánta – az óvodásoktól egészen a kisiskolás versenyzőkig – először talajon bemutatózott Berki Krisztiánnak, továbbá a Debreceni Egyetem és a média megjelent képviselőinek, majd a világbajnok egy közel félórás bemelegítést tartott a kicsiknek, lazító- és nyújtógyakorlatokkal. A végén a világbajnok a kis versenyzők kérdéseire is válaszolt, és természetesen az autogram se maradhatott el.

Berki Krisztián legközelebb a március 11-i budapesti férfi csapatbajnokságon szerepel, utána pedig két Világkupán is részt vesz.

Berki Krisztián:
Nagy öröm volt számomra, hogy ellátogattam Debrecenbe. A torncsarnok nagyon szép, rövidesen lesz szivacsgödör is. A gyerekek nagyon ügyesek voltak, sokat beszélgettünk arról is, mennyit kell edzeni ahhoz, hogy valaki olimpiai bajnok lehessen. Örülök, hogy a média is ilyen nagy érdeklődést mutatott.
Lakatos István, edző, Vénkerti DSE:
Nagyon nagy öröm ás megtiszteltetés volt az egyesület, a gyerekek és a szülők számára, hogy Krisztián eljött hozzánk, és levezényelt egy gimnasztikát. Beszélgetett a gyerekekkel és azt is elmondta, hogy a nagy eredményeket nem adják ingyen. Ez az esemény rendkívüli módon feldobott mindenkit, az egyetem részéről a díszvendégek is örömmel nyugtázták ezt a látogatást. Büszke vagyok a klubunkra, az országos ranglistán az utánpótlásban jelenleg az 5. helyen állunk, és a 2001/2002-es tanév óta mostanáig tornában, gumiasztalon és akrobatikus tornában összesen 96 aranyérmet szereztünk a diákolimpiai döntőkön. Remélem, ez a mai látogatás további sikereket hoz majd és ösztönzőleg hat minden kis tornászra.

Kapcsolódó galéria: Berki Krisztián a Vénkerti DSE utánpótlás tornászaival (10 kép)


berki_krisztian-1.jpg berki_krisztian-10.jpg berki_krisztian-2.jpg berki_krisztian-3.jpg berki_krisztian-4.jpg berki_krisztian-5.jpg berki_krisztian-6.jpg berki_krisztian-7.jpg berki_krisztian-8.jpg berki_krisztian-9.jpg

2017 februári hírek

Hírarchívum