Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Torna: Megvan a férfi Eb-csapat

Szerző: matsz - 2017-04-04 14:25:30


Kialakult a tornászok férfi Eb-csapata, Berki Krisztián, Kállai Zoltán, Kardos Botond, Babos Ádám, Vecsernyés Dávid, Boncsér Krisztián alkotja az együttest, a tartalék Schweigert Dávid.

Sóvágó Lajos szövetségi kapitány tájékoztatása szerint az április 19-én kezdődő kolozsvári Európa-bajnokságon az olimpiai, világ és Európa-bajnok Berki Krisztián mellett a GP- győztes Kállai Zoltán indul, mint szerspecialista, ők ketten csak lólengésben, míg Kardos Botond és Babos Ádám egyéni összetettben, mind a hat szeren szerepel. Az előzetes tervek szerint Vecsernyés Dávid nyújtón és korláton, Boncsér Krisztián pedig a talaj mellett nyújtón és ugráson mutatkozik be.

A hétvégén lezajlott Swietelsky Országos Szerbajnokság után április 3-án, hétfőn Tatára utazott a férfi válogatott, hogy ott folytassa a felkészülést a kontinensviadalra, Berki Krisztián továbbra is a Tornacsarnokban gyakorol. Néhány tornászra az Eb-ig még egy megmérettetés vár, a Kardos Botond, Schweigert Dávid, Selmeczi Bánk, Vida Kornél, Vágner Levente és Bilics Bence összetételű együttes az április 7-9 között Lengyelországban, Danksban megrendezésre kerülő csapatversenyre utazik. Ezt követően április 12-én, szerdán 14:00 órakor lesz egy nyilvános ellenőrző verseny a budapesti Tornacsarnokban, ahol Berki Krisztián kivételével a teljes Eb-csapat előadja a produkcióit, ezáltal az indulóknak lehetőségük nyílik arra, hogy versenykörülmények között, pontozóbírók előtt mutassák be a gyakorlataikat.

Sóvágó Lajos, szövetségi kapitány:
Az Európa-bajnokság előtt rendezünk egy nyilvános szólítást, egy ellenőrző versenyt, amely tulajdonképpen kötelező annak, aki az Eb-n indul. Berki kivételével mindenki részt vesz, és bemutatja a gyakorlatait pontozóbírók előtt, versenykörülményeket teremtve.
Kardos és Babos indul egyéni összetettben az Eb-n, és amilyen teljesítményt a Szer OB-n láttam tőlük, azt kell, mondjam, hogy biztató mindkét versenyző szereplése az Európa-bajnokságot tekintve. Berki Krisztián lólengésben dicséretesen szerepelt a hazai mezőnyben és várjuk tőle, hogy ugyanezt a gyakorlatát tökéletesen megcsinálja majd az Eb-n is, és elfoglalja a megérdemelt helyét az európai mezőnyben is.

2017 áprilisi hírek

Hírarchívum