Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Torna: Tripla tét a Matolay Emlékversenyen

Szerző: matsz - 2017-04-06 16:39:14


Szombaton és vasárnap rendezik a tornászok Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyt Kiskunfélegyházán, amely tripla téttel bír, hiszen az Országos Szuper Női Tornász Csapatbajnokság első fordulója is egyben, továbbá ott dől el a kolozsvári Eb-re utazó negyedik tornászhölgy személye.

Kiskunfélegyháza második alkalommal ad otthont az eseménynek, mely a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban kerül megrendezésre, a belépés mindkét napon ingyenes a nézők számára. A verseny első napján április 8-án, szombaton 15.00 órától kerül sor a felnőttek egyéni összetett versenyére, amely egyben selejtező a vasárnapi szerenkénti finálékra. Délelőtt 10.30 óráról pedig az ifi- serdülő korosztály tornászai versenyeznek a felnőttekhez hasonló módon. A szombati versenynap végén az egyéni összetett mellett csapatban is hirdetnek bajnokot, a Matolayn a szokások szerint egy felnőtt, egy ifi és egy serdülő versenyző alkot egy együttest. A szuper csb első fordulójának eredménye is a nap végére alakul ki, hiszen a szabályok szerint legalább egy felnőtt versenyzőnek szerepelnie kell egy klubban, és a serdülőkig bárki alkothatja az öt fős csapatot, ahol szerenként mindig a legjobb négy eredménye számít. Tavaly a TC Békéscsaba nyerte a csapatbajnokságot.

Vasárnap 10:30 órától a szerenkénti döntőkre kerül sor mind a három korosztályban. A Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyen több ország, például Ausztria és Szlovénia versenyzői is a szerekhez lépnek három korosztályban. A felnőtteknél a legjobb magyar tornászok is indulnak, így többek között a hétvégi Swietelsky Szer Ob-n két aranyat és egy ezüstöt begyűjtő olimpikon Kovács Zsófia és ugyanazon a versenyen, talajon aranyat szerző, szintén olimpikon Böczögő Dorina is a kiemelt résztvevők között szerepel. Továbbá Jakab Noémi és Al-Salty Dália számára különösen nagy jelentőséggel bír a viadal, hiszen a Matolayn nyújtott teljesítményük alapján alakul ki, hogy kettőjük közül ki az, aki részt vehet Böczögő Dorina, Kovács Zsófia és Dévai Boglárka mellett az április 19-én kezdődő kolozsvári Európa-bajnokságon.

2017 áprilisi hírek

Hírarchívum