Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Ritmikus gimnasztika – Remekül helyt álltak válogatott versenyzőink Olaszországban

Szerző: matsz - 2017-04-09 12:33:24


Folytatták jó szereplésüket a magyar versenyzők a pesarói Világkupán! A májusi budapesti Európa-bajnokságra készülő felnőtt egyéni keretből Kis Alexandra és Pigniczki Fanni is szőnyegre lépett a VK-n, amely gyakorlatilag felért egy világbajnoki mezőnnyel.

Kis Alexandra 20. lett, miután a négy szerre összesen 60.200 pontot kapott, Pigniczki Fanni pedig a 35. helyen zárt (54.450) az 54 fős mezőnyben.

A Borsányi Patrícia, Katona Hanna, Kovács Jázmin, Margaritisz Lili, Németh Virág, Wehovszky Vivien összetételű felnőtt kéziszer-válogatott a 3 labda 2 kötél gyakorlattal is jól teljesített, végül összesítésben a 11. helyen zárt.

Kovács Andrea szerint a lányok fejlődése megkérdőjelezhetetlen. „Ne feledjük, hogy ez egy nagyon erős nemzetközi mezőny volt. Ebben a mezőnyben tudott például Kis Alexandra szalaggal egy 13. legjobb gyakorlatot produkálni, ez nagyon jónak mondható. Összességében jó versenyt zártak a magyarok” – nyilatkozta a budapesti Európa-bajnokság versenyigazgatója.

Hamarosan kezdőik a Citta di Pesaro nemzetközi verseny, ahol a felnőtt egyéni versenyben Váray Míra indul, valamint részt vesz a junior együttes kéziszercsapat is.

Az Európa-bajnokságot május 19-én, 20-án és 21-én bonyolítják le a Papp László Budapest Sportarénában.

Az Európa-bajnokság honlapja: http://rgbudapest.hu/

2017 áprilisi hírek

Hírarchívum