Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Torna Eb: Miniszterelnöki gratuláció Kovács Zsófiának

Szerző: matsz - 2017-04-22 21:15:33


Óriási megtiszteltetésben volt része az Európa-bajnoki ezüstérmes Kovács Zsófiának, ugyanis miniszterelnöki köszöntő levelet kapott Kolozsváron, a kontinensviadal helyszínén.

Kovács Zsófia Mile Lajos főkonzul társaságában

2017. április 22-én, Kolozsváron Mile Lajos főkonzul átadta Orbán Viktor miniszterelnök úr köszöntő, illetve gratuláló levelét Kovács Zsófiának az előző nap elért sporttörténelminek tekinthető ezüstérem megszerzéséért. Kovács Zsófiának a teljes magyar nemzet szurkolt, aki a magyar női torna legjobb eredményét érte el Európa-bajnokságon az egyéni összetettben.

A riói olimpikon a magyar csapat szállodájában, ünnepélyes keretek között vehette át a megtisztelő levelet.

Kovács Zsófia:
Nagyon-nagy megtiszteltetés ez nekem, nem találok szavakat. Nem sokkal a mai verseny után szólt nekem elnök úr, hogy mi vár rám, nagyon meglepődtem. A szálloda halljában, egy rögtönzött kis ünnepségen kaptam meg a főkonzul úrtól a miniszterelnöki köszöntő és gratuláló levelet és a hatalmas virágcsokrot. Nagyon boldog vagyok, azóta már többször is elolvastam, hatalmas dolog ez a nekem címzett köszöntő. Ez is nagy erőt ad a vasárnapi váratlanul jött gerenda fináléhoz, ahol csak első számú tartalék voltam, de sérülés miatt visszalépés történt, így én is ott leszek a döntőben. Azt még nem döntöttem el, hova kerül ez a kitüntetés, de az biztos, hogy valami kiemelt helyre teszem a szobámban.
Dr. Magyar Zoltán, MATSZ-elnök:
Óriási megtiszteltetés számunkra, ha egy sportolónknak Magyarország miniszterelnöke gratulál, nagyon boldogok vagyunk. A kiemelt sportágfejlesztés kapcsán eljutottunk egy olyan állomáshoz, hogy már meg is tudjuk mutatni, érdemesek vagyunk rá. Nem jutott volna ide a magyar torna a kiemelt sportágfejlesztési támogatás nélkül, nagyon köszönjük, rendkívül hálásak vagyunk érte.

2017 áprilisi hírek

Hírarchívum