Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Aerobik: Újabb világsikerek az aerobikosoknál

Szerző: matsz - 2017-04-24 16:22:31


Kiváló eredményeket értek el a magyar aerobikosok a tokiói Suzuki Világkupán, ugyanis egyéniben Hegyi Dóra és Bali Dániel egy-egy ezüsttel, míg párosban egy bronzéremmel gazdagodott. Az utánpótlás versenyzői szintén kimagasló eredményekkel büszkélkedhetnek, Görgényi Ilona aranyérmes lett, Fényes Gréta és Ákoshegyi Dóra negyedik, míg a Magyar Anna, Ökrös Janka és Ötvös Panna összetételű trió szintén a negyedik pozícióban zárt.

Hegyi Dóra és Bali Dániel a tokiói Suzuki Világkupán

A debreceni Flex-HD SE és a pécsi PSN Zrt. tagjaiból álló magyar delegáció felnőtt és utánpótlás versenyzői egyaránt kitettek magukért az igen erős mezőnyben. A felnőttek számára különösen fontos állomás volt ez a verseny, hiszen a felnőtt Hegyi-Bali páros a júliusi Világjátékokra is készül. A selejtezőben Hegyi Dóra a harmadik, Bali Dániel a második, míg párosban a harmadik legmagasabb pontszámmal várták a döntőt. A másnapi finálékban Hegyi Dóra egyéniben magabiztos, szépen előadott gyakorlatával javítani tudott, és így a második helyen végzett, míg Bali Dániel remekül végrehajtott, erős bemutatójával egy hajszállal maradt csak el a japán világbajnok mögött, így ezüstérmes lett, vegyespáros versenyszámban pedig a dobogó harmadik fokára állhatott a Hegyi-Bali duó.

A magyar aerobik delegáció a tokiói Suzuki Világkupán

Az utánpótlás csapat szintén remekült teljesített, ugyanis a selejtezőkből minden egység bejutott a döntőkbe, ahol színvonalas gyakorlatokat adtak elő, és így értékes helyezéseket szereztek. A 12-14 évesek leány egyéni versenyében a fiatal Görgényi Ilona javított gyakorlatán, és magabiztosan megőrizte az első pozícióját. Fényes Gréta a selejtezőből a 6. helyen jutott döntőbe, ahol végül negyedikként zárt. Ákoshegyi Dóra első éves juniorként jól kezdte az évet, a selejtezőből harmadik helyen jutott a döntőbe, ahol végül az előkelő 4. pozícióban zárt. Nagy izgalom előzte meg a junior trió versenyét, mivel Magyar Anna komoly bokasérüléssel utazott ki, így a trió indulása is kérdéses volt, végül az edzők és a versenyzők közösen úgy döntöttek, vállalják a megmérettetést, és 4. helyen kerültek a döntőbe, ahol a Magyar Anna, Ökrös Janka, Ötvös Panna összeállítású triónak sikerült megtartani ezt az értékes helyezést. A kiváló helyezésekhez több edző is hozzájárult: Kovácsné Laurinyecz Julia, Kovács Judit és Réfi Eszter. A Világjátékok előtt még a májusi Magyar Bajnokság Nyíradonyban és a Portugál Világkupa vár a magyar aerobikoskra.

Görgényi Ilona a tokiói Suzuki Világkupán

A magyar delegáció szerdán, 12:45 órakor érkezik a Liszt Ferenc repülőtérre.

Kovácsné Laurinyecz Julianna, edző:
Itthonról szorítottam a versenyzőkért, mivel a többiekkel a Szarvason megrendezett Aerobik Diákolimpia Országos Döntőjén vettem részt. Nagyon örülök és elégedett vagyok a versenyzőkkel, interneten élőben követhettem az eseményt, amely a 7 órás időeltolódás miatt nem volt mindig egyszerű, de itthonról is igyekeztem segíteni őket. Az igen erőltetett év eleji versenyzés több sérülést is eredményezett, amely még növelte is a versenyizgalmakat, de hálás vagyok az szövetség aerobik szakágának a felnőttek támogatásáért, a szülőknek, akik vállalták az utánpótlás korúak finanszírozását, és mindazoknak, akik segítették a sérülésekből adódó problémák megoldását. A nagyon jó csapatmunka sokban hozzájárult az elért eredményekhez.

Eredmények:

Felnőtt
    női egyéni: 2. hely Hegyi Dóra Flex-HD
    férfi egyéni: 2. hely Bali Dániel PSN Zrt.
    vegyespáros: 3. hely Hegyi Dóra Flex-HD - Bali Dániel PSN Zrt.

12-14 évesek leány egyéni
    1. Görgényi Ilona Flex-HD
    4. Fényes Gréta Flex-HD

15-17 évesek leány egyéni
    4. Ákoshegyi Dóra PSN Zrt.

15-17 évesek trió
    4. Magyar Anna, Ökrös Janka, Ötvös Panna Flex-HD

2017 áprilisi hírek

Hírarchívum