Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Torna Eb: Megérkezett a sikercsapat

Szerző: matsz - 2017-04-25 02:16:51


Újságírók, szurkolók, sportolók, sportvezetők hada várta a kora este a budapesti Tornacsarnok előtt a kolozsvári Európa-bajnokságon sikeresen szereplő magyar tornász válogatottat.

A kolozsvári EB-ről hazaérkezett magyar tornászcsapat

Sóvágó Lajos, a férfiak szövetségi kapitányának tájékoztatása szerint nem is számoltak ilyen felhajtással, hiszen már a kapuban rengetegen fogadták a buszt, virággal várták Kovács Zsófiékat. Kis tornászpalánták is köszöntötték az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztiánékat, Berki most ezüstérmes lett lólengésben. Az újságírók és tévéstábok már nemcsak az olimpiai bajnokot „támadták le”, hanem a sporttörténelmet író egyéni összetett ezüstérmes Kovács Zsófiát és az ugrásban bronzérmes Dévai Boglárkát. A hölgyeknek ráadásul sietniük kellett, mivel élő televízió és rádióadásba várták őket. A kontinensviadalon eredményes tornászoknak az eb ezzel még nem ért véget, a héten ugyanis számos médiafelkérésnek kell eleget tenniük.

Sóvágó Lajos, szövetségi kapitány:
Nem is vártunk ilyen kedves fogadtatást, nagyon jól esett. Boldog vagyok, hogy a magyar férfi válogatott szövetségi kapitányaként részese lehettem ennek az Eb-nek, a felkészüléstől egészen a fogadtatásig. Nagyon örülök, hogy a szakvezetés és a média ilyen nagy figyelemmel kísért minket, őszintén bevallom nem számítottam ilyen médiatámogatásra, ez is nagy erőt adott már a felkészülés során is, nagyon köszönjük. Azt gondolom, eredményes Európa-bajnokságot zártunk, az aranyérem elvesztésétől eltekintve. Egy nagyon jó magyar csapatnak lehettem tagja, mindenki segítette a másikat, edzők és versenyzők egyaránt. A teljes válogatott nagyon akart, férfiak és nők egyaránt, mindenki igyekezett a legjobbját bemutatni. Ez az Eb egy nagyon magas színvonalú világverseny volt, mind a nőknél, mind a férfiaknál, függetlenül attól, hogy egy-egy olimpiai ciklus első világversenyére eddig ez egyáltalán nem volt jellemző. Sok a feljövő fiatal tehetség, komoly precizitással mutatták be gyakorlataikat, ezzel is nagy versenyre késztetve a rutinosabb, eredményesebb tornászokat. Az biztos, hogy érdekes ciklus elé nézünk. A magyar férfiaknál ez egy komoly lépcsőfok volt a csapatépítés szempontjából, nagyot léptünk előre, persze ez nem mérföldekben, hanem centiméterekben értendő. Egy biztos, jó úton haladunk, ilyen fegyelmezett, kemény munkával kell tovább haladnunk a világbajnokságig.

2017 áprilisi hírek

Hírarchívum