Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Torna: Öt finálé a koperi Világkupán

Szerző: matsz - 2017-05-12 21:30:28


A tornászok koperi Világkupáján a magyar válogatott tagjai öt finálét szereztek, Berki Krisztián és Kállai Zoltán lólengésben, Vecsernyés Dávid nyújtón, Dévai Boglárka ugrásban, Al-Salty Dália pedig gerendán lett döntős.

A hölgyeknél az Eb-bronzérmes Dévai Boglárka ugráson kvalifikálta magát a döntőbe, ráadásul 14.100 ponttal másodikként, talajon elesett, így abba kellett hagynia a gyakorlatát, amely a 20. helyre volt elegendő 10.300 ponttal, felemáskorláton szintén 20. lett – tudtuk meg edzőjétől, Rácz Gábortól. Al-Salty Dália pedig nyolcadikként került fináléba gerendán 12.450 ponttal. Tömböl Boglárkának élete első Világkupáján ugráson 20. (11.550 pont), felemáskorláton 23. (10.100 pont) és gerendán szintén a 23. pozíció jutott (9.550 pont).

A férfiaknál az az olimpiai, világ és Európa-bajnok Berki Krisztián és a GP- győztes Kállai Zoltán is bekerült a legjobbak közé lólengésben. Berki 15.200 pontot kapott a gyakorlatára, így az első helyről várja a döntőt, míg Kállai a második pozícióban jutott tovább 14.350 ponttal. Továbbá Vecsernyés Dávid nyújtón szintén a második helyen került be a fináléba, gyakorlatát 14.200 ponttal értékelte a zsűri.

Folytatás szombaton, a szerenkénti döntők első napjával, ahol Berki Krisztián és Kállai Zoltán lólengésben, Dévai Boglárka pedig ugráson lesz érdekelt.

Janik Pál, férfi edző:
Négy fiúból három finálénk van, ez nagyon jó. Teljesen bíztató, jó pozícióban került be mindenki, innentől kezdve majd meglátjuk, mi lesz a döntőben. Mindenki határozott volt, mindenki jó gyakorlatot csinált a lehetőségekhez képest, mert elég hosszú napunk volt, de hál’ istennek a szervezők segítettek a nyújtón a magasság állításában, naprakészek voltak, minden óramű pontossággal történt, úgyhogy ez segített. Kállai Zoltán kicsit leépítette a gyakorlatát, szerintem neki erősödni fog a kiindulópontszáma a döntőben.
Berki Krisztián:
Megcsináltam a gyakorlatot, igazából nem volt már egy Eb-forma, de a mostani állapotomhoz képest jó volt. Nyilván nem vagyok már olyan top formában, mint az Európa-bajnokságon, de örülök, hogy végig tudtam csinálni és egy elég jó pontszámmal zártam a selejtezőt. Maradok a 6.2-es kiindulópontszámú gyakorlatomnál, a nagyobb gyakorlatomat a 6.5-öset majd csak az év végén vesszük elő a világbajnokságra.
Rácz Gábor, női edző:
Dévai Bogi másodikként kvalifikálta magát az ugrás döntőbe, sajnos talajon az előre duplaszaltóban elesett, és abba kellett hagynia a gyakorlatot, de reméljük, nem sérült annyira, hogy a szombati döntőben ne tudjon szerepelni. Nagyon örülünk, hogy az Al-Salty Dália gerendán nyolcadikként jutott be a fináléba. Tömböl Boglárka egy fiatal versenyző, megcsinálta a gyakorlatait. Nagyon erős a mezőny, így ezzel a két döntővel nagyon elégedettek lehetünk.

2017 májusi hírek

Hírarchívum