Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Torna: Két ezüst- és egy bronzérem a koperi Világkupán

Szerző: matsz - 2017-05-13 21:33:15


Három dobogós helyezéssel zárták a magyar tornászok a koperi Világkupa szerenkénti fináléinak első napját, ahol Kállai Zoltán lólengésben második, Berki Krisztián harmadik, Dévai Boglárka pedig ugráson a második pozícióban zárt.

A GP-győztes Kállai Zoltánnak sikerült javítani a kvalifikációban kapott pontszámán, így 14.700 ponttal ezüstérmes lett. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztiánnak korrigálnia kellett a gyakorlata elején, ezzel súlyos tizedeket veszített, a zsűri 14.600 pontra értékelte produkcióját, mellyel a dobogó harmadik fokára állhatott.

Az Eb-bronzérmes Dévai Boglárka a selejtezőben elszenvedett sérülése után nyaki fájdalmakkal indult a szerenkénti döntőkben ugráson, ahol második ugrását sikerült szépen kiviteleznie, és 14.150 ponttal megtartotta a selejtezőbeli második pozícióját.

Folytatás vasárnap, a szerenkénti döntők második napjával, ahol Al-Salty Dália gerendán, Vecsernyés Dávid pedig nyújtón lesz érdekelt.

Dévai Boglárka:
Nagyon szerettem volna talajon is döntőbe kerülni, de mivel a sérülés miatt nem sikerült, úgy voltam vele, hogy akkor az ugráson tudjak jól szerepelni. Próbáltam kizárni a fájdalmat, nem mondom, hogy könnyű volt, mert például a duplacsavarnál is fejjel indítom be a forgást, és most nem tudtam úgy elindítani, mint ahogy kellett volna. A döntőbeli teljesítményemmel igazából elégedett vagyok, örülök, hogy meg tudtam tartani a kvalifikációs helyet. A brazil lány, aki megnyerte, az annyira jó volt, hogy nem lehetett megelőzni.
Rácz Gábor, női edző:
Nagyon féltem Bogi ugrásától, mert az előző nap, a selejtezőben nagyot esett talajon, és a nyaka nagyon fájt, az első ugrásnál ezért szét kellett nyitnia a lábát, de a második ugrása jól sikerült. Úgyhogy nagyon-nagyon örülünk, hogy így összejött, szép teljesítmény volt, kihozta magából a maximumot.
Kállai Zoltán:
Nem volt tökéletes gyakorlat, de mondhatjuk, hogy jól sikerült, maradt benne egy picike hiba, de elegendő volt a második helyre. Most 6.1-ből indult a gyakorlatom, ez a teljes, normális gyakorlatom. Magasabban volt a kiinduló, mint a selejtezőben, és a végpontszám is magasabb lett. Elégedett vagyok, mert Eb után vagyunk, az első félévnek a vége felé, és mindenki fáradtabb már ilyenkor, de ennek ellenére jól sikerült a gyakorlat.
Berki Krisztián:
Nem lett volna rossz gyakorlat, az ellenolló kézállásban volt egy pici erőlködésem, mert nem úgy jött ki, ahogy szerettem volna, és elég sok energiát felemésztett, utána a leugrásban C-vel ugrottam le az E-érték helyett. Így a végére, ha jól számolom, kiesett négy tizedem, így csak 5.8-ból indultam, 8.8 lett a kiviteli pontszámom, úgyhogy ez a 14.600 úgy gondolom, hogy reális. Az Európa-bajnokság óta próbáljuk szinten tartani a gyakorlatot, természetesen ugyanolyan formában nem tudok lenni, mint az Eb-n voltam, de talán ez így is van rendjén, nem lehet a végsőkig fizikálisan és mentálisan is ugyanazon a szinten lenni. Várható volt, hogyha egy picit korrigálnom kell, akkor sajnos benne van, hogy nem biztos, hogy jól tudom végigcsinálni a gyakorlatot, de azt kell mondjam, hogy szerencsére eljutottam a végéig, igaz, hogy a leugrás nem sikerült, de a többi az rendben volt.
Janik Pál, férfi edző:
Krisztiánnak a gyakorlat elején volt egy korrigálása, amelyben eléggé elfáradt. Zoli egy szép gyakorlatot csinált, határozott volt, elégedettek lehetünk. A kiindulópontszáma is nagyobb volt, mert a selejtezőben nem tett bele egy D-elemet egy megbillenés miatt, de a döntőben sikerült, és így mind a kiinduló, mind a végpontszám is nagyobb lett. Elégedett vagyok, mert eddig mindenki, aki a fináléba került érmet hozott. Vecsernyés nyújtón a szerenkénti döntők második napján közel lehet a dobogóhoz, vagy akár rá is állhat, elnézve a mezőnyt és a gyakorlatokat, minden esélye megvan egy szép eredményre.

2017 májusi hírek

Hírarchívum