Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Harmadikként kezdenek a magyarok a ritmikus gimnasztika Eb-n

Szerző: matsz - 2017-05-18 20:34:15


A junior csapat

A magyar junior kéziszercsapat (Ákoshegyi Eszter, Borda Korinna, Földi Cintia, Györe Dorottya, Juhász Anna, Juhász Emma, Várkonyi Dea) harmadikként lép szőnyegre a budapesti ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság nyitónapján, a péntek délelőtti programban. A verseny 10 órakor kezdődik.

A magyar válogatott a négyes sorszámot húzta még a márciusi sorsoláson, ám a britek junior kéziszercsapata végül nem indul, így mindenki eggyel előrébb lépett a sorban – az Eb első szereplője a svájci egység lesz. A juniorok 10 és 12 óra között versenyeznek, majd egyórás szünet következik, a délutáni és esti programban (mely 13 órától 20.15-ig tart) a felnőtt egyéni kvalifikációra kerül sor karikával és labdával.

A magyar felnőtt versenyzők a B-csoportban versenyeznek, Váray Míra és Kis Alexandra karikával kezd, labdával Pigniczki Fanni és Kis Alexandra szerepel a második rotációban. Az A-csoportban egymás után következnek a fehérorosz és az orosz nagyágyúk, a nagyhatalmak közül az ukránok a B-csoportban, a bolgárok és az izraeliek a C-ben versenyeznek. A pénteki versenynapot az izraeliek két világklasszisa, Viktoria Veinberg Filanovszki és Linoj Asram zárja. A délutáni programba került a megnyitó ünnepség is, melyre 17.30–18.30 körül kerül sor.Váray MiraVáray Mira


Kis AlexandraKis Alexandra


Pigniczki FanniPigniczki Fanni

Fotók: Kovács Anikó

2017 májusi hírek

Hírarchívum