Keleti Ágnes öt olimpiai aranyérme EB-ezüstérmes junior férfi csapat EB-bronzérmes junior női csapat Kocsis Evelin - ritmikus gimnasztika junior EB-bronzérmes Keleti Ágnes 100 éves Férfi csapat EB - hazaérkezés Női csapat EB - hazaérkezés

Férfi torna Eb: Hatodik a magyar csapat

Szerző: Kaszala Claudia/matsz - 2022-08-20 19:29:23


Fantasztikusan teljesített a Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Tomcsányi Benedek, Kiss Balázs, Kardos Botond összetételű magyar férfi felnőtt válogatott a tornászok férfi felnőtt és junior müncheni Európa-bajnokságán a csapatfináléban, ahol a hatodik helyen végzett, két pozíciót javítva selejtezőbeli eredményéhez képest.

Szombaton a felnőttek csapatdöntőjével folytatódott a férfi felnőtt és junior tornászok Európa-bajnoksága. A Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Tomcsányi Benedek, Kiss Balázs, Kardos Botond alkotta magyar férfi felnőtt együttes csütörtökön kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva, 244.927 ponttal nyolcadikként kvalifikált a fináléba, így volt miért izgulni a szombati versenynapon. A magyarok a német válogatottal osztoztak a szereken. A selejtezőkhöz képest a lebonyolítás itt annyiban módosult, hogy most mindössze három tornász léphetett a szerekhez, és mindhármuk pontszáma számított a végelszámolásnál.

A sorsolás szerint ugráson kezdtünk, ahol Kardos Botond (13.866), Mészáros Krisztofer (14.266) és Tomcsányi Benedek (13.833) mutatta be gyakorlatát. Következett a korlát, ahol Kardos (14.000) és Mészáros (13.766) mellett Balázs Krisztián (13.833) szerepelt. Két forduló után a válogatott a harmadik helyen állt (83.564). A mieink harmadik szere a nyújtó volt, amely – mint az később kiderült – a legkevésbé sikerült a gárdának. Itt ugyanaz a trió szerepelt, mint korláton, Kardos (10.300), Mészáros (13.500) és Balázs (13.866) ponttal zárt. A talajon elért pontokkal - Balázs Krisztián: 13.166; Mészáros Krisztofer: 14.433, Kardos Botond: 14.100 - valamelyest sikerült visszahozni a nyújtó hibáját. Az utolsó előtti szer a lólengés volt, ahol Balázs Krisztián 13.100, Mészáros Krisztofer 14.066, Tomcsányi Benedek 13.433 pontot szerzett, így a záró etapot megelőzően a mieink az ötödik helyen álltak, mindössze fél pontra a francia csapattól. Az utolsó szer a gyűrű volt, ahol Mészáros Krisztofer (13.100), Tomcsányi Benedek (13.533) és Kiss Balázs (13.366) remek gyakorlatot mutatott be. Így végül a Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Tomcsányi Benedek, Kiss Balázs, Kardos Botond összetételű magyar férfi felnőtt válogatott végül 243.527 ponttal, két pozíciót is javítva a selejtezőbeli helyezéshez képest, hatodikként fejezte be a versenyt, mindössze alig több, mint négy tizedponttal lemaradva a negyedik helyezett svájci együttestől.

A férfiak csapatdöntőjét a Magyar Torna Szövetség vezetőinek társaságában a helyszínen tekintette meg Schmidt Gábor, sportért felelős helyettes államtitkár és Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is.

A férfi felnőtt és junior tornászok Európa-bajnoksága vasárnap a szerenkénti finálékkal zárul, ahol a junioroknál Molnár Botond és Závory Szilárd összesen öt fináléban érdekelt, míg a felnőtteknél Mészáros Krisztofer a talaj döntőjében szerepel.

A részletes eredménysor megtekinthető ide kattintva.

Mészáros Krisztofer:
Ugráson kezdtük a csapatdöntőt, nyolcadikként kerültünk be és előre tudtunk lépni, aminek nagyon örülök. Sok gyakit meg tudtunk csinálni, és ezekben egy nagyobb rontás volt, nyújtón. Nem szeretnék olyat mondani „mi lett volna, ha…”, de meg lehetett volna talán a dobogó. Ezzel együtt is nagyon jó csapatunk van, erre lehet építeni a jövőben. Nem gondolom, hogy szomorkodnunk kellene, ez egy nagyon jó verseny volt, nekem személy szerint is. Minden gyakorlatot meg tudtam csinálni, remek csapat vagyunk, azt mondhatom, köszönöm nekik, hogy ilyen nagyszerű csapatot alkothatunk. Folytatjuk majd a felkészülést a világbajnokságra.
Balázs Krisztián:
Nagyon örülök, hogy be tudtunk kerülni a fináléba, majd pedig két helyet is javítottunk, büszke vagyok a csapattársaimra és a csapatra is. Ami az én teljesítményemet illeti egy nagyon nehéz időszak után tízből tíz jó gyakorlatot be tudtam mutatni. Köszönöm az edzőmnek, minden szakembernek, a családomnak és mindenkinek, akik ehhez hozzátettek. Részben még mindig sérült vagyok, hiszen például az utóbbi fél évben alig csináltam gyakorlatot gyűrűn, ez köszönhető egy makacs vállsérülésnek. Nyújtón 1 tizeddel maradtam le a döntőről, amit sajnálok, de erősebb bennem az öröm, amit a csapat és a saját teljesítményem ad.
Tomcsányi Benedek:
Igazából nagyon boldog vagyok, egy rontott gyakorlatunk volt, csodálatos eredmény, nem is gondoltuk volna. Nem szerepeltem minden szeren, de ez nem zavart, mert a kvalifikáció alatt elfáradtam, és a lábam is megfájdult. Nekem ez most így picit könnyebb volt. A korlátot sajnáltam, de a Boti remekül helyettesített. A saját gyakorlataimmal meg vagyok elégedve, ahogy a csapat eredményével is.
Kiss Balázs:
Sokkal jobban izgultam így, hogy csak a végén versenyeztem gyűrűn. Nem volt könnyű végig bemelegítve tartanom magamat, de sikerült jó gyakorlatot bemutatnom. A csapatra büszke vagyok, szenzációsak voltunk, ez egy pozitív jövőképet vetít előre. Ha valaki ezt mondja nekünk előre, nem hittünk volna neki, de aláírtuk volna, az biztos.
Kardos Botond:
Nagyon boldog vagyok az eredmény miatt, viszont a nyújtógyakorlatomat nem tudtam megcsinálni, emiatt az egyik szemem sír, a másik nevet. Az egyik elemem nem sikerült, de ez még nem is lett volna nagy gond, a leugrásnál viszont kicsúszott a tenyérvédőm, így a dupla szaltóból a hátamra érkeztem, ezért végül az elemet és a leugrást sem fogadták el. Ha 13 pont környékén tornázok, akkor meg lehetett volna a bronzérem, sajnálom. A csapatra nagyon büszke vagyok, hogy végigcsináltuk a felkészülést és a versenyt is, ami remek hangulatban telt. Kicsi szálka van bennem a nyújtó miatt, de az, hogy csaknem 3 éves kihagyás után három vállműtéten túl itt tudtam lenni, nagyon boldoggá tesz. Végig biztos voltam abban, hogy ezek után a megpróbáltatások után is vissza fogok térni. Az Eb egy állomása volt ennek az útnak, vár ránk a világbajnokság, és őszintén remélem, hogy az olimpiai is. Ez a nagyon nagy álmom.
Kovács István, szövetségi kapitány:
Őszintén szólva erre nem számítottam. Már a selejtezőnél is elmondtam, hogy a döntőbe kerülésnek is nagyon örültünk, de az, hogy javítani is tudtunk… hihetetlen. Ha nem rontunk, akkor bele tudtunk volna szólni akár a dobogós helyezésekbe. Azt tudom, hogy rengeteget dolgoztunk, dolgoztak a srácok rendületlenül. Az volt az előzetes cél, hogy bejussunk a legjobb 13-ba a vb miatt, én az első 10-nek már örültem volna, ez tényleg minden képzeletet felülmúl. A külföldi delegációk vezetői is elmondták, hogy remekül tornáztunk, és elismeréssel beszéltek rólunk, mind felnőtt, mind utánpótlás szinten, azt kérdezték, hogy mit csináltunk. Nagyon jó érzés. Ez köszönhető az edzői gárdának és a töméntelen munkának, na meg persze a gyerekeknek, akik fantasztikusak, sikerre éhesek.
Szűcs Róbert, férfi válogatott vezetőedzője:
Nagyon büszkék vagyunk a fiúkra, rengeteget dolgoztak ezért a srácok. Inkább bele se gondolunk, hogy mennyire közel voltunk a jobb helyezéshez, hanem nagyon örülünk. Sok pozitív visszajelzést kaptunk a külföldi szakemberektől, hogy nagyon jó kis csapatunk van. A srácok sokat edzenek, sok jó szakember van mellettük, sok támogatást kapnak mindenhonnan, és szerintem így lehet dolgozni, így lehet előre haladni, és ők fognak előre haladni a továbbiakban is.
Dr. Magyar Zoltán, MATSZ-elnök:
Nagyon jó volt a verseny. Három csapat is fél ponton belül volt, így lettünk hatodikok, és pontszerzők is, ez nagyszerű. Felesleges problémázni azon, hogy ki, mit rontott el. Amikor elindultunk, én a nyolcadik helyért bármit odaadtam volna. Le a kalappal, remek csapat vagyunk, de még jobbak leszünk. Ezt mutatja, hogy a többi nemzet képviselői, tornászai is jöttek és gratuláltak, hogy előzetesen nem feltétlenül számoltak velünk, de ezentúl már muszáj lesz számításba venni bennünket is. Anyagerőben és kivitelben is ott vagyunk, legyőztük például a németeket hazai pályán, ami szintén nagy fegyvertény. Emellett a MOB elnöke, Gyulay Zsolt és Schmidt Gábor helyettes államtitkár is itt volt velünk és szurkolt, fantasztikus ez az eredmény.
Altorjai Sándor, delegációvezető:
Ezt a hatodik helyet előre aláírtuk volna. Egy nyújtógyakorlaton múlt, Kardos Botond kétszer is hibázott, egy elemben és a leugrásban. Ha ez nincs, akkor meg lehetett volna a bronzérem, de természetesen nem akarok bűnbaknak kikiáltani senkit, hiszen fantasztikus eredményt értek el a srácok. Nagy potenciál van a csapatban, boldogok vagyunk a hatodik hely miatt. A helyszínen volt Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, valamint Schmidt Gábor, sportért felelős helyettes államtitkár, velük együtt izgultuk végig a versenyt. Ők is elismerően beszélnek a csapatról, látják, hogy van bennük potenciál.
Gyulay Zsolt, MOB-elnök:
Voltam már tornaversenyen, de itt Münchenben fantasztikus hangulat volt. Hatalmas gratuláció a csapatnak, mert nagyon ügyesek voltak. Vigyáznunk kell ezekre a sportolókra, hiszen nagyon tehetségesek, de nagyon fiatalok is egyben. Bízhatunk abban, hogy Párizsra végül ebből már kvóta lesz. Délelőtt a kajak-kenu versenyen voltunk a helyettes államtitkárral, aztán Dr. Magyar Zoltán elnök úr áthívott bennünket a tornára, és szerencsére nem bántuk meg.

2022 augusztusi hírek

Hírarchívum

2024 - április (44)
2024 - március (22)
2024 - február (17)
2024 - január (14)
2023 - december (10)
2023 - november (22)
2023 - október (24)
2023 - szeptember (39)
2023 - augusztus (26)
2023 - július (22)
2023 - június (21)
2023 - május (23)
2023 - április (33)
2023 - március (30)
2023 - február (11)
2023 - január (9)
2022 - december (10)
2022 - november (25)
2022 - október (26)
2022 - szeptember (28)
2022 - augusztus (35)
2022 - július (30)
2022 - június (38)
2022 - május (29)
2022 - április (21)
2022 - március (26)
2022 - február (12)
2022 - január (14)
2021 - december (8)
2021 - november (24)
2021 - október (37)
2021 - szeptember (50)
2021 - augusztus (15)
2021 - július (19)
2021 - június (44)
2021 - május (36)
2021 - április (26)
2021 - március (24)
2021 - február (7)
2021 - január (16)
2020 - december (33)
2020 - november (23)
2020 - október (27)
2020 - szeptember (24)
2020 - augusztus (16)
2020 - július (18)
2020 - június (13)
2020 - május (11)
2020 - április (13)
2020 - március (19)
2020 - február (13)
2020 - január (12)
2019 - december (11)
2019 - november (24)
2019 - október (25)
2019 - szeptember (42)
2019 - augusztus (15)
2019 - július (11)
2019 - június (37)
2019 - május (40)
2019 - április (24)
2019 - március (29)
2019 - február (14)
2019 - január (11)
2018 - december (8)
2018 - november (19)
2018 - október (36)
2018 - szeptember (35)
2018 - augusztus (29)
2018 - július (13)
2018 - június (21)
2018 - május (32)
2018 - április (12)
2018 - március (22)
2018 - február (10)
2018 - január (8)
2017 - december (15)
2017 - november (24)
2017 - október (14)
2017 - szeptember (41)
2017 - augusztus (22)
2017 - július (23)
2017 - június (12)
2017 - május (50)
2017 - április (43)
2017 - március (38)
2017 - február (19)
2017 - január (14)
2016 - december (20)
2016 - november (28)
2016 - október (21)
2016 - szeptember (19)
2016 - augusztus (17)
2016 - július (18)
2016 - június (37)
2016 - május (41)
2016 - április (29)
2016 - március (18)
2016 - február (18)
2016 - január (6)
2015 - december (11)
2015 - november (16)
2015 - október (27)
2015 - szeptember (29)
2015 - augusztus (26)
2015 - július (22)
2015 - június (33)
2015 - május (19)
2015 - április (32)
2015 - március (42)
2015 - február (7)
2015 - január (8)
2014 - december (9)
2014 - november (21)
2014 - október (25)
2014 - szeptember (25)
2014 - augusztus (19)
2014 - július (8)
2014 - június (17)
2014 - május (33)
2014 - április (28)
2014 - március (14)
2014 - január (1)
2013 - december (7)
2013 - november (20)
2013 - október (11)
2013 - szeptember (24)
2013 - augusztus (16)
2013 - július (11)
2013 - június (6)
2013 - május (15)
2013 - április (20)
2013 - március (28)
2013 - február (15)
2013 - január (14)
2012 - december (13)
2012 - november (12)
2012 - október (16)
2012 - szeptember (22)
2012 - augusztus (20)
2012 - július (21)
2012 - június (21)
2012 - május (34)
2012 - április (20)
2012 - március (25)
2012 - február (17)
2012 - január (31)
2011 - december (7)
2011 - november (29)
2011 - október (35)
2011 - szeptember (37)
2011 - augusztus (21)
2011 - július (13)
2011 - június (26)
2011 - május (9)