Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Böczögő bakui bravúrja

Szerző: matsz - 2016-02-26 15:48:06


Az olimpikon Böczögő Dorina volt az első magyar tornász, aki idén Világkupán szerepelt, de már újra a budapesti Torncsarnokban készül.

Böczögő a bakui Világkupán indult, méghozzá a felemáskorlát kivételével minden szeren, és döntőbe is jutott. A békéscsabai versenyző két szeren is épphogy lecsúszott a dobogóról, talajon (13.100 pont) és ugrásban (13.750) is a negyedik helyen végzett, míg gerendán (11.900) a hetedik lett a fináléban. Az olimpikon már január óta a budapesti Tornacsarnokban készül, célja, hogy Makra Noémi mellett ő lehessen a másik magyar tornász, aki részt vehet az áprilisi riói tesztversenyen, ahol olimpiai kvótát lehet szerezni.

A kétszeres olimpikon legközelebb április elején a Kiskunfélegyházán megrendezendő Nemzetközi Matolay Emlékversenyen szerepel.

Böczögő Dorina:
Nagyon örülök, hogy háromból három szeren is finálés lettem. Visszahoztuk a régi ugrásomat, és még számomra is meglepetés volt, hogy ilyen jól sikerült. A gerendán sajnos leestem, így azzal mindenképpen többet kell foglalkoznom, fejben is. Felemáskorláton nem indultam, mivel ott egy új kötést gyakorolok. A talajjal meg vagyok elégedve, de ott is készül az új koreográfiám. Most Budapesten edzem gőzerővel, és bízom benne, hogy én szerepelhetek majd Makra Noémi mellett a tesztversenyen, a szövetségi kapitány a Matolay Emlékverseny után jelöli ki a második utazót.

2016 februári hírek

Hírarchívum