Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Vass labdával remekelt

Szerző: matsz - 2013-05-31 19:08:16


rg_eb_wiennaJól kezdett Vass Dóra a ritmikus gimnasztikázók bécsi Európa-bajnokságának első napján, ahol két szerrel, karikával és labdával mutatkozott be.
A magyar bajnok először karikagyakorlatát adta elő, elmondása szerint izgult az előadás előtt, amely végül jól sikerült.Jól kezdett Vass Dóra a ritmikus gimnasztikázók bécsi Európa-bajnokságának első napján, ahol két szerrel, karikával és labdával mutatkozott be.
A magyar bajnok először karikagyakorlatát adta elő, elmondása szerint izgult az előadás előtt, amely végül jól sikerült. Nem hibázott benne, de ő maga nem érezte százszázalékosnak, bár ezt kívülről látni nem lehetett. Pontszáma 16.319 lett. A labdával, amelynek koreográfiája már szöveges zenére készült, hatalmas sikert aratott. A bírók 16.383
 ponttal értékelték a hibátlan bemutatót. Eddig 23 ország több mint 50 versenyzője mutatkozott be Bécsben, a C és B csoport, így Vass jelenleg labdával a második, karikával a negyedik legmagasabb pontszámot érte el, ám 12 ország versenyzője még hátravan. A kolumbiai Világjátékokon is induló Vass összetettben két szer után a második helyen áll, ami azért is fontos, mert a 3 legjobb szer alapján dől majd el, hogy ki juthat ki a jövő évi top Eb-re. A kontinensviadalon jövőre a legjobb 20 versenyző szerepelhet, de országonként csak kettő.
Tóth Gabriella edző helyszíni tájékoztatása szerint Vass mellett a másik két felnőtt versenyző is hibátlan gyakorlatokkal állt elő, Böröcz Bianka a karikája 14.750, míg Kécza Daniella a labdája 14.766 pontot ért.
A Bérdi Jázmin, Kiss Boglárka, Ludányi Laura, Pigniczki Fanni, Wehovszky Vivien összeállítású junior együttes kéziszer-csapat öt karika bemutatójában hibázott, így 14.500 ponttal a 14. helyen áll. A hiba miatt közel 1 ponttal kaptak kevesebbet, mint amennyit szerettek volna, ám szombaton tiszta lappal indulnak, hiszen újra bemutathatják a gyakorlatot. A csapat végeredménye a két bemutató alapján alakul ki.
Vass Dóra: Nagyon örülök, mert jól sikerültek a gyakik. Szerintem a karika nem volt olyan acélos, de mindenki azt mondta, hogy ez kívülről nem látszott. Ez volt az első bemutatkozásom az Eb-n, és bevallom őszintén, nagyon izgultam, még a kezem is remegett. Az okát igazából nem tudom, utoljára az olimpiai kvalifikációs versenyen voltam ennyire ideges. A labdára azután ez az izgalom elmúlt, nagyon jó lett a gyaki, végre ismét élveztem az egészet, utoljára velem ilyen két évvel ezelőtt fordult elő. Elégedett és boldog vagyok, várom a folytatást.
Program:
06.02. szombat 10.00 junior, 2. bemutató
14.00 felnőtt B csoport (Vass: buzogány, szalag, Böröcz: buzogány, Kécza: szalag)
06.03. vasárnap felnőtt és junior szerenkénti finálék
06.04. hétfő hajnal, magyar csapat érkezése (busszal)

2013 májusi hírek

Hírarchívum