Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Tripla tét a Matolayn

Szerző: matsz - 2015-03-31 15:41:13


Csütörtökön és pénteken Százhalombattán kerül sor a tornászok Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyére, amely tripla téttel bír, hiszen nemcsak a női szuper csb 1. fordulója, hanem Eb-válogató is egyben.

A százhalombattai Városi Szabadidő Központ csütörtökön 10.30 órától a felnőttek egyéni összetett versenyének ad otthont, amely egyben selejtező a pénteki szerenkénti finálékra, illetve válogató az Európa-bajnokságra. Draskóczy Imre szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a hölgyek a férfiakhoz hasonlóan helyezési pontokat kapnak a szerenként elért eredmények alapján, továbbá előre választható egy szer helyezési pontjának duplázása vagy az egyéni összetett helyezési pontja. Így alakul ki a sorrend, amely alapján az első biztos utazó az április 13-án kezdődő montpellier-i kontinensbajnoksára, míg három főt a kapitány jelöl.

Csütörtökön délután 14.30 órától az ifik és a serdülők versenyeznek a felnőttekhez hasonló módon. A nap végén pedig az egyéni összetett mellett csapatban is hirdetnek eredményt, a szokások szerint egy felnőtt, egy ifi és egy serdülő versenyző alkot egy együttest a Matolayn. A szuper CSB 1. fordulójának eredménye is a nap végére alakul ki, hiszen a szabályok szerint legalább egy felnőtt versenyzőnek szerepelnie kell egy klubban, és a serdülőkig bárki alkothatja az ötfős csapatot, ahol szerenként mindig a legjobb négy eredménye számít. Tavaly a KSI SE nyerte a csapatbajnokságot.

Pénteken 10.30 órától a szerenkénti döntőkre kerül sor mind a három korosztályban. A Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyen 8 ország, közöttük például Hollandia és Dánia, közel 100 versenyzője lép a szerekhez három korosztályban. A felnőtteknél a legjobb magyar versenyzők is indulnak, így a hétvégi Swietelsky Szer Ob-n három aranyat begyűjtő Böczögő Dorina is.

2015 márciusi hírek

Hírarchívum