Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Anyagerősebb gyakorlatok a férfiaknál

Szerző: matsz - 2015-02-27 12:53:04


Eddig jól sikerült a felkészülés a férfi tornász válogatott tagjainak, így az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztiánnak is – tudtuk meg Kovács István, férfi szövetségi kapitánytól.

A 12 fős keret két fiatallal, Kardos Botonddal és Boncsér Krisztiánnal kiegészülve az elmúlt két hétben a tatai edzőtáborban tréningezett, a következő időszakban azonban már a budapesti Tornacsarnokban készül. Kovács István, férfi vezetőedző tájékoztatása szerint a felkészülés viszonylag zökkenőmentes volt, különösebb nehezség nélkül, csak az influenzát kapta el korábban a tornászok egy része, közöttük Berki Krisztián is. Az olimpiai bajnok már a gyakorlatával készül, méghozzá azzal a 7.0 kiinduló pontúval, amellyel tavaly világbajnokságot nyert. A többiek hat szeren edzenek, és majdnem mindenki megtanult új elemet, így anyagerőebbek lettek a gyakorlatok. A keret fele a hétvégén Linzben egy csapatversenyen vesz részt, a többiek szombatig Tatán edzenek.

Kovács István, férfi szövetségi kapitány:
Elégedett vagyok az eddigi felkészüléssel, nagyjából zökkenőmentes volt. Mindenki tudja, hogy ez az esztendő csapat és egyéni szempontból is fontos, így már most az év elején hajtanak a tornászok, több új elemet is megtanultak. Komolyabb sérülés nem volt, csak néhányan lettek influenzásak is. Az első hazai verseny a március 14-i csapatbajnokság 1. fordulója lesz, amely egyben az első válogató az áprilisi Európa-bajnokságra.

2015 februári hírek

Hírarchívum