Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Juniorok jeleskedtek a Mesterfokún

Szerző: matsz - 2014-10-31 15:31:23


A tornászok békéscsabai, a Ker-Közép Kupáért kiírt Mesterfokú Bajnokságán, a szerenkénti finálék második napján remekeltek a junior korú versenyzők, a nőknél gerendán és talajon is Kovács Zsófia nyert, a férfiaknál Kardos Botond pedig korláton lett első. Az ugrás mestere Vadászfi Ákos lett, míg a nyújtóé az egyéni összetett győztese, Vecsernyés Dávid.

Ismét a Jókai Színház művészeinek, majd a TC Békécsaba tornászainak bemutatójával kezdődött a szerenkénti finálék második napja a Városi Sportcsarnokban. A férfiak ugráson kezdtek, ahol a címvédő Vadászfi Ákos volt a legjobb, mindkét ugrását hibátlanul teljesítette, így a BHSE versenyzője állhatott a dobogó tetejére. Nyújtón klubtársa, az egyéni összetett győztese brillirozott, Vecsernyés Dávid a nap legmagasabb pontszámát, 14.500 pontot elérve lett a szer mester. A junior korú Kardos Botond ismét remekelt, ugrásban a második helyen végzett, míg a korlátot szépen kiviteletett gyakorlattal megnyerte. A Vasas tornásza így a talaj után kedvenc szerén is Mesterfokú Bajnok lett. A másik junior korú versenyző, az FTC Ybl Tervezőtől Boncsér Krisztián is jó formát mutatott, nyújtón a dobogó második fokára állhatott. Jóllehet a Ferencváros versenyzői a szerenkénti finálék mindkét napján gyászszalaggal léptek a szerekhez, ugyanis legjobbjuk, Babos Ádám az egyéni összetettben szerzett bronzérme után nem is tudott részt venni a szerenkénti finálékban, mivel tragikus hirtelenséggel elhunyt édesapja.

A nőknél a még szintén junior korú dunaújvárosi Kovács Zsófia vitte a primet, aki meglepetésre talajon és gerendán is aranyérmet nyert. Az elmúlt két nap legjobbja, Makra Noémi csütörtökre nagyon elfáradt, gerendán leesett a szerről, talajon pedig kihagyott egy elemet, így csak a dobogó második és harmadik fokára állhatott. Divéky Luca talajon a második, gerendán a harmadik helyen végzett. Az ugrás után talajon is bronzérmes lett a Makrával holtversenyben a még junior Honti Kitti.

A TC Békéscsaba ügyvezető igazgatója, Fóri Márta a verseny után örömmel nyugtázta, hogy ismét sikeres Mesterfokú Bajnokságot zárhattak Békéscsabán, és reméli, jövőre újra otthont adhatnak a legrangosabb hazai tornászversenynek.

Kardos Botond:
Ha valaki azt mondta volna a Mesterfokú előtt, hogy életem első felnőtt versenyén két aranyérmet nyerek, komolyan mondom, kinevettem volna. A mai korlátnak is nagyon örülök, elvégre ez a kedvenc szerem, ezzel lettem ezüstérmes az ifjúsági olimpián is. Nagyjából jól sikerült a gyakorlat, de még egy-két apróságot javítanom kell benne. Nekem a meditáció is hozzátartozik a tornához, mindkét este fejben is átvettem a gyakorlatokat, és sikerült teljesen kizárnom a külső körülményeket, ennek is köszönhető sikerem.
Vadászfi Ákos:
Zsinórban negyedik Masterfokú Bajnoki címemet nyertem ugrásban, úgyhogy ez nagyon feldobott. Bevallom őszintén, úgy jöttem le Békéscsabára, hogy szeretnék első lenni ugrásban, ez a kedvenc szerem, és úgy érzem, ebben is vagyok a legjobb. Mindkét ugrásom jól sikerült, úgyhogy a csapatbajnoki arannyal együtt elégedetten zárom a Mesterfokút.
Vecsernyés Dávid:
Nagyon örülök, hogy az egyéni összetett bajnoki címemet egy nyújtó arannyal is megkoronázhattam. Ez volt a célom. Az utolsó szer volt a nyújtó, ötödiknek szólítottak, úgyhogy elég fáradt voltam már, de sikerült magam összakapni, és a selejtezőhöz hasonlóan ismét hibátlanul bemutatni a nagygyakorlatot. A csapatarannyal együtt három első hellyel zártam a békéscsabai viadalt, örülök ezeknek az eredményeknek.
Kovács Zsófia:
Nagyon boldog vagyok, hogy két aranyérmet nyertem, álmaimban sem gondoltam, hogy ez sikerülhet. Már a junior ob után, két hete ugyan mondtam, hogy dobogóra szeretnék állni, de azt nem is reméltem, hogy arany is lehet belőle. A gerendám nagyon jól sikerült, pontos, tiszta gyakorlatom volt, már a selejtezőből is első helyen kerültem be a fináléba. Amikor Noémi leesett a szerről, sejtettem, hogy meglehet az arany. Ez óriási löketet adott a talajra, felszabadultan versenyeztem, itt is minden összejött, úgyhogy szárnyaltam az újabb arannyal.
Makra Noémi:
Az utolsó nap miatt kicsit el vagyok keseredve, de bevallom őszintén, sok volt ez így a világbajnokság után. A gerendára jobban oda kell figyelnem, az utóbbi időben többször is leestem róla. A talajra nagyon elfáradtam, és az utolsó sorba nem tettem bele egy előre szaltót, ez fél pont levonást jelentett, így tudtam, hogy nem állhatok a dobogó tetejére. De nem akartam kockáztatni, mert el akartam kerülni a sérülést. Az igazat megvallva, nem tudom, mikor kaptam ki utoljára hazai versenyen, de most pihenek egy kicsit, és utána készülök gőzerővel, lesz ez jobb is.

Eredmények, Mesterfokú bajnokság a Ker-Közép Kupáért


férfiak
ugrás
   1. Vadászfi Ákos (BHSE) 13,500 pont (edző: Vereckei István)
   2. Kardos Botond (Vasas SC) 13,400
   3. Vlacsil Attila (BHSE) 13,200
korlát
   1. Kardos Botond (Vasas SC) 14,100 pont (edző: Reszeli Péter)
   2. Vágner Levente (FTC Ybl Tervező) 13,900
   3. Szabó Nándor (Győri AC) 13,800
nyújtó
   1. Vecsernyés Dávid (BHSE) 14,500 pont (edző: Kelemen Zoltán)
   2. Boncsér Krisztián (FTC Ybl Tervező) 13,700
   3. Hidvégi Vid (KSI SE) 13,600

nők
gerenda
   1. Kovács Zsófia (Dunaferr SE) 13,050 pont (edző: Joó Gabriella, Trenka János)
   2. Makra Noémi (TC Békéscsaba) 12,800
   3. Divéky Luca (KSI SE) 12,350
talaj
   1. Kovács Zsófia (Dunaferr SE) 13.100 (edző: Joó Gabriella, Trenka János)
   2. Divéky Luca (KSI SE)13.050
   3. Makra Noémi (TC Békéscsaba) 13.000
      Honti Kitti (KSI SE)

2014 októberi hírek

Hírarchívum