Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Elhunyt Baranyai Lászlóné Balázs Erzsébet

Szerző: mob - 2014-11-26 22:21:26


Hétfőn, 94 éves korában elhunyt Baranyai Lászlóné Balázs Erzsébet, az 1948-as londoni olimpia összetett csapatban ezüstérmes tornásza – tájékoztatta családja a MOB-ot.

A hatvanhat évvel ezelőtti játékokon beugróként brillírozott, a megsérült Keleti Ágnest helyettesítette, méghozzá remekül.

1949-ben a főiskolai világbajnokságon lett csapatban második, majd 1952-től edzőként és versenybíróként is tevékenykedett. 1971-ig a Bp. Honvédot trenírozta, később Debrecenben és a magyar válogatottnál egyaránt megfordult.

Pályafutása elismeréseként 1949-ben a Magyar Köztársasági Sportérdemrend ezüst fokozatát kapta meg, két évvel később a Magyar Népköztársaság kiváló sportolójává választották, 2010-ben pedig a Magyar Tornaszövetség jubileumi plakettel ajándékozta meg.

„Tartalékként beszállva fantasztikusan teljesített Londonban, és bár nem voltam az a barátkozó típus, remekül kijöttünk, a családunk rendre összejárt. Kiváló embert vesztettünk el” – emlékezett meg róla egykori csapattársa, Köteles Erzsébet a mob.hu-n.

Balázs Erzsébet Borkai Zsolttal

Balázs Erzsébet bő egy évvel ezelőtt ellátogatott a Magyar Olimpiai Bizottságba, és hosszasan beszélgetett a szervezet elnökével, Borkai Zsolttal.

2014 novemberi hírek

Hírarchívum