Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Böczögő és Hídvégi az élen

Szerző: matsz - 2011-08-31 19:16:52


tokio_vbBöczögő és Hídvégi az élen
A nőknél Böczögő Dorina, a férfiaknál Hídvégi Vid nyerte a tornászok első vb-válogatóját.
A magyar női válogatott már hetek óta Tatán készült, így ott került sor szerdán az első vb-válogatóra is. Draskóczy Imre vezetőedző tájékoztatása szerint az összkép kifejezetten jó volt, a legtöbben új gyakorlataikat mutatták be. Böczögő Dorina felemáskorláton adott elő új gyakorlatot, ugráson még a kisebb pontértékűt hozta. Jól szerepelt Austin Sheppard is, aki különösen gerendán jeleskedett, talajon nem indult. A válogatót a helyezési pontok alapján Böczögő nyerte Sheppard és Divéky előtt.
Mint ismeretes, a második vb-válogató a szeptember 10-11-én megrendezésre kerülő Országos Bajnokság lesz a Swietelsky-Vasúttechnika Kupáért. A két verseny eredménye alapján  az első három automatikasan tagja a vb-csapatnak, három tornászt a vezetőedző jelöl, míg a tartalék a 2 vb-válogató eredménye alapján kerül kijelölésre. A nőknél a szerenként elért helyezésekre kapnak pontokat a versenyzők, így alakul ki a végső sorrend.
Az első válogató után már Világkupa vár a versenyzőkre, szeptember 1-jén Sheppard (ugrás, korlát, gerenda), Böczögő (ugrás, korlát, talaj) és Divéky (gerenda talaj)a genti Vk-ra utazik, a selejtezőket pénteken, a finálékat a hétvégén rendezik.

Az 1. vb-válogató eredménye:
1. Böczögő Dorina 27 helyezési pont
2. Austin Sheppard 22
3. Divéky Luca  21
4. Gombás Laura  11
   Tóth Renáta   11
6. Nagy Orsolya 9
   Lónay Hajnalka 9

Dr. Magyar Zoltán, MATSZ-elnök: Úgy vélem, első lépésként jó volt ez a válogató, fizikálisan nagyon jól összeszedték magukat a lányok. Rontások persze még voltak, de ez teljesen normális ebben az időszakban, be kell versenyezniük magukat.

A férfiaknál az első vb-válogatót, amelyet a Tornacsarnokban rendeztek, Hídvégi Vid nyerte, megelőzve Rácz Attilát ás Vlacsil Attilát. Kovács István vezetőedző szerint mindenki hozta a formáját, saját tudásának és képességének megfelelően tornázott. Állóképességi és technikai hibák még voltak, de arra még van közel egy hónap, hogy kijavítsák. Az előzetes terveknek megfelelően a világbajnok Berki Krisztián a lólengés mellett további három szeren is elindult. A vezetőedző úgy véli, legjobban nyújtógyakorlata sikerült, itt már most el tudja érni az olimpiai kvalifikációs szükséges pontszámot. Ugrásán még javítania kell, az utolsó szerre, a gyűrűre elfáradt, belengett, de egyébként az is jól sikerül volna. Lólengésben hozta a formáját, jóllehet még tökéletesíteni kell a gyakorlatot a vb-ig.
A férfiaknál az egyéni összetettben és a szerenként elért helyezésekre is pontokat kapnak a sportolók, így a két válogatóverseny eredménye alapján az első három tornász automatikusan tagja a vb-csapatnak, míg a másik négyet a vezetőedző jelöli ki. Mint ismeretes, a második vb-válogató a szeptember 10-11-én megrendezésre kerülő Országos Bajnokság lesz a Swietelsky-Vasúttechnika Kupáért. A férfiak is részt vesznek a hétvégi genti Világkupán: Berki Krisztián (lólengés, gyűrű, ugrás, nyújtó), Rácz Attila (talaj, gyűrű, korlát, nyújtó) és Mihók Ádám (talaj, ló, ugrás, korlát).

Az 1. vb-válogató eredménye:
1.Hídvégi Vid 36 helyezési pont
2. Rácz Attila 25
3. Vlacsil Attila 24
4. Vecsernyés Dávid 21
5. Babos Ádám 18
6. Mihók Ádám  14

2011 augusztusi hírek

Hírarchívum