Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Dupla tét a Matolayn

Szerző: matsz - 2016-03-31 09:52:08


Szombaton és vasárnap Kiskunfélegyházán kerül sor a tornászok Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyére, amely dupla téttel bír, hiszen a női szuper csb 1. első fordulója is egyben.

Kiskunfélegyháza elsőként ad otthont a viadalnak, a KÉSZ Aréna szombaton 15 órától a felnőttek és az ifik egyéni összetett versenyének ad otthont, amely egyben selejtező a vasárnapi szerenkénti finálékra. Délelőtt 11 órától pedig a serdülő-kadett korosztály tornászai versenyeznek a felnőttekhez hasonló módon. A nap végén pedig az egyéni összetett mellett csapatban is kialakul az 1. forduló eredménye. A nőknél nyílt a szuper csb, a felnőttektől a serdülőkig mindenki indulhat, egy feltétele van csupán a csapatbajnokságon való szereplésnek, hogy valamennyi klubban legalább egy felnőtt tornász lépjen a szerekhez, és a serdülőkig bárki alkothatja az ötfős csapatot, ahol szerenként mindig a legjobb négy eredménye számít. Tavaly a TC Békéscsaba nyerte a csapatbajnokságot.

Vasárnap 10:30 órától a szerenkénti döntőkre kerül sor mind a három korosztályban. A Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyen 7 ország, közöttük például Belgium és Ausztria, közel 80 versenyzője lép a szerekhez három korosztályban. A felnőtteknél a legjobb magyar versenyzők is indulnak, így a riói tesztversenyen érdekelt Makra Noémi és Kovács zsófia is.

2016 márciusi hírek

Hírarchívum