Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Bali ezüstökkel a csúcson

Szerző: matsz - 2016-07-06 21:19:29


Bali Dániel kimagasló teljesítményt nyújtott a dél-koreai Incheonban megrendezett júniusi aerobik világbajnokságon, az eddigi legjobbat a világversenyek tekintetében. A pécsi aerobikos brillírozott: férfi egyéniben és a vegyespárosok versenyében Hegyi Dórával alkotta duóban egyaránt elhozta az ezüstérmet, a sportaerobik csoportok versenyében pedig a páros Farkas Balázzsal, Mazács Fannival és Szőllősi Pannával kiegészülve az előkelő negyedik helyen zárt.

- Nagyon büszke és boldog vagyok, mind a saját, mind az egész magyar válogatott eredményét tekintve – mondta az összetett Világkupa győztese. – Az elődöntőből első helyen jutottam a fináléba, így ott bizakodtam az éremben, de nagyon izgultam is, ez komoly lelki teher volt számomra. A gyakorlatom nagyon jól sikerült, ez egy érzelmes francia számra bemutatott lírai előadás, amelynek az is a különlegessége, hogy edzőm, Réfi Eszter idén először adott szabad kezet abban, hogy én állítsam össze a koreográfiát. Egyes részek után persze mindig megnézte edzői és bírói szemmel, elemeztük, módosítottunk rajta, de összességében az én gyermekem, talán ezért is szeretem annyira. Még a ruhám se a megszokott fazonú, ezért az sem véletlen, hogy Barcelonában csináltattuk. Nagyon sokan jöttek gratulálni, sportolók, szakvezetők, edzők, bírók egyaránt, ez is fantasztikus érzés volt, azóta pedig itthon nagyon sokat szerepelek a médiában még a futball Eb mellett is.

A PSN Zrt. aerobikosa és Flex HD Világkupa-győztese, Hegyi Dóra még egy évvel ezelőtt, a bakui Európa Játékokra állt össze, Bali Dániel szerint a duó mostanra érett be teljesen:

- A páros ezüstre egyáltalán nem számítottam, ott nagyon sűrű volt a mezőny, úgyhogy az külön öröm számomra. A finálés nap nem volt egyszerű, a páros ezüst után 20 percem volt az egyénire áthangolódni, majd fél órám a csoportra, de a kondíciom nagyon jó volt, így minden sikerült. Az pedig szintén nagy dicsőség, hogy vegyespárosban és csoportban is megszereztük a kvótát a 2017-es Világjátékokra.

2016 júliusi hírek

Hírarchívum