Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Ritmikus gimnasztika Eb – Elégedetten távoztak az európai szövetség szakemberei Budapestről

Szerző: matsz - 2017-01-09 19:08:42


Budapest képes arra, hogy színvonalas ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságot rendezzen májusban – ez volt az Európai Torna Szövetség (UEG) szemlebizottságának egyöntetű véleménye a hétfői helyszínbejáráson. A sportvezetők a hazai szövetség vezetőivel közösen megtekintették a kontinensbajnokságnak otthont adó Papp László Budapest Sportarénát.

Az Európai Torna Szövetség (UEG) szemlebizottságának látogatása a májusi EB helyszínén

Kirsi Marja Erofejeff Engman, az Európai Torna Szövetség ügyvezető igazgatója szerint a 2017-es év legrangosabb ritmikus gimnasztika eseménye lesz a budapesti Eb, és biztos abban, hogy a magyar főváros mindent megtesz annak érdekében, hogy a sportág krémje elégedetten távozzon majd Magyarországról. „A májusi Eb kiemelt versenyünk lesz, a szervezők pedig már most pontos tervvel rendelkeznek. Budapest jó helyszíne lesz a kontinensbajnokságnak” – összegzett Kirsi Marja Erofejeff Engman.

Körmendy-Ékes Judit, a hazai szövetség elnöke megjegyezte: időarányosan nagyon jól áll a szervező bizottság. „A szemlebizottság azt látta, hogy profi és felkészült csapat készíti elő az Európa-bajnokságot. Már most megtudjuk mondani, hogy a kontinensbajnokságon 10 perces bontásban mi fog történni. Remélem, nem vagyok nagyon elfogult, de úgy érzékeltem, hogy csak pozitív benyomásai vannak a nemzetközi szövetség képviselőinek, nagyon lelkesedtek az Eb-t népszerűsítő kisfilmünkért” – nyilatkozta Körmendy-Ékes Judit.

Körmendy-Ékes Judit a májusi EB helyszínén

Heide Bruneder, az Európai Torna Szövetség Ritmikus Gimnasztika Technikai Bizottságának vezetője az Eb-n induló versenyzőknek is üzent. „Egyrészt nyugodtak vagyunk, hiszen amit itt láttunk, az maga a profizmus. Másrészt a kontinensbajnokságon induló versenyzőknek meg azt üzenem, hogy készüljenek sokat a budapesti Európa-bajnokságra, mert nagy élményben lesz részük” – tette hozzá Heide Bruneder.

Heide Bruneder a májusi EB helyszínén

Az Európa-bajnokságot május 19-én, 20-án és 21-én bonyolítják le a Papp László Budapest Sportarénában.

2017 januári hírek

Hírarchívum