Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Torna: Kemény munka és jó hangulat Tatán

Szerző: matsz - 2017-02-06 19:33:17


Rendkívül jó hangulatú és eredményes edzőtábort zárt a magyar férfi tornászválogatott Tatán – tudtuk meg Sóvágó Lajos szövetségi kapitánytól.

Az olimpiai, világ és Európa-bajnok Berki Krisztián kivételével a válogatott tagjai a tatai edzőtáborban készültek, amely a kapitány szerint nagyon jól összerázta a társaságot. Kemény munka folyt, a reggel mindig egy futóedzéssel kezdődött a Tatai-tó körül, majd napi két tréning jött a Tornacsarnokban. Elemekre, kombinációkra és félgyakorlatokra helyezték a hangsúlyt, az idei cél ugyanis a gyakorlatok feljavítása. Mindenki tanul új elemet, szerenként több mint egy új elem kerül beépítésre a különböző gyakorlatokba. A szerspecialisták több új elemmel is készülnek, igaz, az áprilisi Európa-bajnokságon csak a biztos elemek kerülnek bemutatásra. A kemény munka mellett a hangulat is nagyon jó volt, arról nem is beszélve, hogy a válogatott tagjai mennyire bíztatták egymást minden edzésen.

A férfiak február végén ismét a tatai edzőtáborban folytatják, addig a budapesti Tornacsarnokban edzenek.

Berki Krisztián a hónap végi melbourne- Világkupára készül, így az olimpiai bajnok mesterével, Kovács Istvánnal Budapesten készül a február 14-i indulásig.

Sóvágó Lajos, szövetségi kapitány:
Nagyon elégedett vagyok a fiúkkal, jól vizsgáztak, produktív edzőtábort tudhatunk magunk mögött. Mindenki motivált volt, örültek egymás sikereinek, meg is tapsolták egymást egy-egy sikeres elem végrehajtása után. A mostani részfeladatok közé tartozik a meglévő elemek rossz végrehajtásának kijavítása, amely például nyújtón az egyik elemnél plusz négy tizedet is jelenthet. Azt kértem a válogatott tagjaitól, hogy a márciusi csapatbajnokságra nyújtón és lovon javítsák ki a már meglévő elemeket

2017 februári hírek

Hírarchívum