Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Megvan a férfi olimpiai kvóta!

Szerző: matsz - 2016-04-17 14:50:05


A magyar férfi tornászok, Kardos Botond és Hidvégi Vid, megszerezték az egy darab magyar olimpiai kvótát a tornászok rói tesztversenyén.

A Nemzetközi Torna Szövetség hivatalos olimpiai kvalifikáltakat tartalmazó listája szerint mindkét magyar tornász azon a ponthatáron belül van, amely még kvótát ér az olimpiára, Kardos 82.465 pont, Hidvégi 82.366 pont. A magyarok azonban csak egy kvalifikációt kaphatnak, tehát vagy Hidvégi vagy Kardos léphet a szerekhez az ötkarikás játékokon. Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkárának tájékoztatása szerint a MATSZ elnöksége tesz majd javaslatot a Magyar Olimpiai Bizottságnak az egy magyar férfi indulóról, a végső döntést a MOB hozza meg.

Jelenleg Makra Noémi és Kovács Zsófia a nők selejtezőjének első fordulójában mutatkozik be Rióban, és szintén az olimpiai kvótáért harcol.

Hidvégi Vid:
Úgy feküdtem le, hogy nem tudtam, elég lesz-a pontszámom a kvótás helyhez. reggel amikor felkeltem, első dolgom az volt, hogy megnézzem a hivatalos FIG listát, és nagy kő esett le a szívemről, amikor kiderült, hogy az egyéni összetett eredményem elegendő, hiszen kemény négyéves munka áll mögöttem. Nagyon köszönök minden segítséget és támogatást a Magyar Torna Szövetség teljes stábjának, különösen az utolsó időszakban gyógytornászunknak Moldvay Ildikónak, aki velünk volt a portugáliai edzőtáborban, és Laszák Lászlónak, a gyúrónknak, aki itt a helyszínen, Rióban is nagyon sokat tett azért, hogy javuljon a lábam. Most egy átmozgató edzésen veszek részt, és már felszabadultan készülök a hétfői lódöntőre, amely egy újabb jó lehetőség arra, hogy az olimpia helyszínen újra kipróbáljam a szert.
Kardos Botond:
Reggel Vidtől tudtam meg, hogy mind a kettőnknek megvan a kvótához szükséges pontszám. Ez volt életem eddigi legnagyobb versenye a felnőttek között, úgyhogy edzőmmel, Reszeli Péterrel együtt nagyon örülünk, hogy elsőre ilyen eredményt produkáltám. Rám már nem vár verseny itt, így egy kis pihenő következik, természetesen nézem a tesztversenyt, és egy picit megpróbálok Rióval és az óceánnal is megismerkedni.
Altorjai Sándor, csapatvezető:
Amiért jöttünk, az megvan a férfiaknál, az olimpiai kvóta. Mindkét versenyző megszerezte a kvalifikációt érő pontszámot, ebből az egyik tornász utazik az olimpiára, méghozzá oly módon, hogy a MATSZ elnöksége javaslatot tesz a MOB felé, amelynek jóvá kell hagynia a javaslatot. A versenyen nyújott teljesítményt tekintve magasabb pontszámban bíztam, a jövőt nézve a magyar válogatott tagjainak összetett pontszámát a 84 felé kell közelíteni, hogy csapattal a világ élvonlához tudjunk tartozni.

2016 áprilisi hírek

Hírarchívum