Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Torna: Babosról elemet neveztek el

Szerző: matsz - 2017-04-06 19:22:28


Egy újabb magyar tornászról neveztek el elemet, méghozzá Babos Ádámról, aki korláton bemutatott elemével tette halhatatlanná a nevét a torna világában.

A Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) kódjába a héten nyolc új elem került be, közöttük a magyar válogatott tornász, Babos Ádám nevével fémjelzett Babos-elem, melyet a tornász úgy fogalmazott meg: korláton kézenállásból saslendület kiterpesztés hosszú lendületi függésbe. A „Babost” a tavalyi szombathelyi Torna Challenge Világkupán mutatott be először a tornász. Az új elemeket mindig a FIG Technikai Bizottsága bírálja el, és kalibrálja be, hogy milyen értéket kap, az említett Babos-elem C értékű elemként lett elismerve a férfi kódban. Sóvágó Lajos szövetségi kapitány tájékoztatása szerint az április 19-én kezdődő Európa-bajnokságon ez az elem nem fog szerepelni Babos Ádám korlát gyakorlatában, egy másik összeállítással indul.

Babos Ádám:
Nagyon boldog vagyok, hogy elemet neveztek el rólam, körülbelül fél éve tanultam meg, igazából ez az elem egy igazi csapatmunka volt a válogatotton belül. Annak, hogy elfogadjanak egy új elemet, nagyon hosszú menete van, mert azon kívül, hogy beküldjük a Nemzetközi Torna Szövetséghez a videót, világversenyen is be kell mutatni, először a szombathelyi Világkupán, majd a cottbusi Világkupán versenyeztem vele. A FIG bírálja el, nehézségi besorolást kap az elem, amelynek az elfogadása nem minden esetben történik meg, de szerencsére nekem elbírálták és nagyon örülök neki.

2017 áprilisi hírek

Hírarchívum