Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Torna: Magyar győzelem Lengyelországban

Szerző: matsz - 2017-04-08 21:20:28


A Kardos Botond, Schweigert Dávid, Selmeczi Bánk, Vida Kornél, Vágner Levente és Bilics Bence összetételű együttes az első helyen végzett a tornászok Danksban megrendezett barátságos lengyel-magyar csapatversenyén.

A csapat edzője, Janik Pál tájékoztatása szerint csak csapatban hirdettek bajnokot. A magyar együttest Kardos, Schweigert, Selmeczi, Vida, Vágner és Bilics alkotta, bemutatott gyakorlataikra 302.550 pontot kaptak, mellyel megnyerték a viadalt. A lengyelek 294.650 pontot szereztek, így a magyar férfi tornászválogatott mögött zártak. Egyéni összetettet nem hirdettek ki, de a pontszámok alapján a magyarok közül első helyen Kardos Botond végzett 79.800 ponttal, a harmadik legjobb pedig Selmeczi Bánk lett 76.250 ponttal. A magyar együttes április 9-én, vasárnap érkezik haza Magyarországra.

A férfi tornászok következő nagy megmérettetése a kolozsvári Európa-bajnokság lesz, amely április 19-én veszi kezdetét, azonban a viadal előtt még sor kerül egy utolsó ellenőrző versenyre, ahol az Eb-re utazó tornászok, Kállai Zoltán, Kardos Botond, Babos Ádám, Vecsernyés Dávid, Boncsér Krisztián és a tartalék Schweigert Dávid, Berki Krisztián kivételével, zsűri előtt, versenykörülmények között mutatják be a gyakorlataikat, amelyekkel a kontinensviadalon szerepelnek majd. A szólítás nyilvános, amely április 12-én, szerdán 14.00 órától kerül megrendezésre a budapesti Tornacsarnokban.

Janik Pál, edző:
Voltak rontásaink, de büszkék lehetünk az eredményre. Nagyon hosszú verseny volt, a bemelegítéssel együtt 5 és fél óra volt a megmérettetés, mindenki nagyon elfáradt a végére, elég megterhelő volt. A jövőt tekintve az esztétikán mindenképp javítanunk kell még, és természetesen az anyagerő az, amire mindig hangsúlyt kell fektetni.

2017 áprilisi hírek

Hírarchívum