Férfi torna Mindenki tornája Női torna Ritmikus gimnasztika Aerobik Akrobatikus torna

Torna: A magyar nők is jól vették a pódiumedzést

Szerző: matsz - 2017-04-18 21:42:06


A Kovács Zsófia, Dévai Boglárka, Jakab Noémi, Al-Salty Dália alkotta női tornászválogatott a férfiakhoz hasonlóan jól teljesített az április 19-én kezdődő kolozsvári Európa-bajnokság pódiumedzésén.

A női tornászválogatott a kolozsvári Eurpóda-bajnokság pódiumedzésén

Draskóczy Imre női szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a magyarok két csoportban léptek a szerekhez. Az 1. csoportban Jakab Noémi és Al-Salty Dália adta elő gyakorlatait, ekkor még viszonylag hideg volt a teremben. Az esti, 4. csoportban Kovács Zsófia és Dévai Boglárka szerepelt, mindketten jól teljesítették az ugrást, az olimpikon Kovács pedig felemáskorláton a 6.0 kiindulójú gyakorlatát mutatta be. Dévainak talajon volt egy rontása, de összességében jól szerepelt minden versenyző.

A hölgyek szerdán még tréningeznek, egy, illetve két edzésen vesznek részt a csütörtöki verseny előtt. Az 1. csoport ugrással, míg a 4. felemáskorláttal kezd, Jakab Noémi és Al-Salty Dália az első csoportban versenyzik, Kovács Zsófia és Dévai Boglárka pedig a negyedikben. Az egyéni összetett döntőre április 21-én, pénteken kerül sor, ide a legjobb 24 versenyző kerülhet be, de országonként csak kettő. A szerenkénti finálékat 22-én és 23-án rendezik.

Draskóczy Imre, női szövetségi kapitány:
Örülök, mert jól sikerült ez a pódiumedzés. Reggel még elég hideg volt a teremben, igaz, Jakab Noémivel és Al-Salty Dáliával mi voltunk az első csoport, Kovács Zsófiéknak szerencsére most estére már bemelegedett. Elégedett vagyok a lányok teljesítményével, a versenyen mindenki négy szeren szerepel majd. Fontos, hogy szépen kell bemutatniuk a gyakorlatokat, rontás nélkül. Egyéni összetettben és felemáskorláton Zsófinak van esélye a döntőre, míg ugrásban Boginak is Zsófi mellett.

2017 áprilisi hírek

Hírarchívum